dilluns, 14 de gener del 2013

BASTIDAS PRESENTA EL PLA INTEGRAL ALZIRA SOCIAL


Consta de tres àmbits: expropiació de vivendes als bancs, un Pla d’Ocupació i lloguer social per a jóvens i famílies amb dificultats

L’alcaldessa d’Alzira, Elena Bastidas, ha presentat un Pla Integral, denominat Alzira Social, que naix amb la finalitat de fer front a la desocupació ( 5.000 desocupats a Alzira ) i davant de la necessitat de resoldre els problemes a l’hora d’obtindre una vivenda per part dels jóvens i les famílies amb dificultats.

El projecte està marcat per tres accions:
-L’expropiació de vivendes, propietat de les entitats financeres, qualificades pels tècnics municipals com inhabitables. Amb necessitat de rehabilitar, procediment de ruïna o ruïna imminent.
-Un Pla d’Ocupació per a la seua rehabilitació i adequació.
-Oferir lloguers simbòlics (amb un informe previ del departament de servicis socials).

Aquests Pla Integral, en les seues diferents fases, afecta zones de tot el terme municipal. De fet, la primera de les vivendes que ja està en procés està ubicada en el carrer Reis Catòlics. També s’actuarà en un edifici del carrer Chulvi. Si bé, de manera global, en una primera fase, sensibles a una situació concreta i específica en el barri de l’Alquerieta, s’actuarà allí amb 48 vivendes.
La màxima autoritat local ha destacat: “Este Pla Integral, té com a singularitat i com a iniciativa pionera que, a diferència d’altres projectes, l’Ajuntament no és mediador, si no que és part activa. Des del govern municipal entenem que les entitats financeres, moltes vegades ‘sense pietat’, deixen fora de les seues cases a famílies que no poden fer front als seus pagaments temporalment. No és just que obtinguen la més mínima contemplació per part de l’administració per a, dins de la legalitat, incorporar els seus béns al Registre Municipal de Solars i Edificis a rehabilitar. Estes entitats són moroses en l’administració en concepte d’IBI i, l’Ajuntament que oferix facilitats als ciutadans per la situació actual, serà implacable amb els bancs”.
Bastides ha afegit: “En certa manera i de forma col·loquial, perquè s’entenga millor, l’Ajuntament d’Alzira, gràcies a este Pla, expropiarà propietats als bancs perquè tornen als ciutadans i fomentarà l’ocupació.
Els bancs no poden, amb la seua inactivitat respecte d’estes vivendes crear, a més, un problema afegit. Ells tenen excés de vivendes i, segurament per això, no es preocuparan d’estes, més que pel valor dels solars".
El Pla d’Ocupació específic per a aquest projecte, en el qual participaran 40 persones, combinarà la professionalitat acreditada amb la necessitat familiar. Desafortunadament professionals de la construcció, llanterneria, fusteria, electricistes han sigut durament castigats amb aquesta crisi. Es contractarà a 40 persones. El Pla d’Ocupació funcionarà de forma paral·lela al Pla de les Famílies.

Durant la primera fase del projecte s’actuarà sobre 48 vivendes situades a l’Alquerieta. El 41,6%, unes 20 vivendes, són propietat de la CAM, el 33,4% (16 vivendes) de Bancaixa i 25% (12 vivendes) d’altres entitats o particulars.
En aquest cas concret de l’Alquerieta, els jóvens seran els principals destinataris, amb lloguers simbòlics per a així, d’aquesta manera, contribuir a frenar l’envelliment de la població en aquest barri i revitalitzar-ho.
Per a l’Ajuntament d’Alzira el Pla suposa una inversió de 400.000 euros extrapressupostaris i implica a diversos departaments i regidories.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada