dilluns, 17 de desembre del 2012

LA PLATAFORMA PER L’ENSENYAMENT PÚBLIC DE LA RIBERA ALTA CONVOCA A LA COMUNITAT EDUCATIVA A PRENDRE LES PLACES DELS POBLES EL PROPER DIVENDRES


Pares, mares, xiquets i mestres estan convocats a dinar o berenar al carrer

El proper divendres, 21 de desembre, la comunitat educativa de la Ribera Alta està convocada a prendre les places dels seus respectius pobles a l’hora de dinar, o berenar, per tal de mostrar la disconformitat amb les mesures, que en matèria d’educació estan prenent els diferents governs nacional i autonòmic. Així es va decidir en la darrera reunió de la Plataforma per l’Ensenyament Públic de la Ribera Alta (PEPRA) celebrada a Algemesí la passada setmana. Aquesta assemblea va comptar amb la presència de representants de les AMPES i Plataformes més actives de la Comarca com Monserrat, Castelló de la Ribera, Carcaixent, Algemesí i també amb el recolzament de representants de la Plataforma de la Ribera Baixa, FAPA València i de l’STEPV-Intersindical valenciana. A més d’aquesta mesura, la reunió va fer un repàs al que pot significar l’aplicació de la LOMQE, de la jornada continuada per a l’escola pública, així com fer un seguiment de les situacions de no construccions escolars, deteriorament d'instal·lacions, barracots, no substitucions de professorat i problemàtica en general dels centres de la ribera.
La presa de les places públiques als pobles és una forma de fer palesa la disconformitat amb actuacions que ja estan perjudicant l’escola pública com l’augment de la ratio i altres que es volen imposar com les supressions de línies i unitats escolars així com especialistes per l'anomenat “arranjament escolar” per a l’any 2013-2014.
Així mateix, a la reunió d’Algemesí es va fer una anàlisi del que significarà l’aplicació de la LOMQE (llei Orgànica per a la Millora de la Qualitat Educativa). Aquesta llei, segons es va explicar a la reunió per part dels experts “anul·la la participació educativa, afavoreix la segregació dels més desafavorits, margina les llengües pròpies i és essencialment antidemocràtica”.
La Plataforma per l’Ensenyament Públic de la Ribera Alta es va crear amb la finalitat de defensar els drets dels integrants de l’escola pública que darrerament estan veient-se agredits per part dels governs amb mesures totalment antisocials que fomenten la desigualtat educativa. Així mateix, altre dels objectius d’aquesta plataforma és crear una consciència comuna de lluita per una escola pública, valenciana, igualitària i democràtica.
La Plataforma va quedar autoconvocada per al proper dilluns 14 de gener a les 18 hores al Col·legi Públic Francesc Pons de Carcaixent.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada