divendres, 14 de juny del 2013

DE VALÈNCIA A SANTIAGO DE COMPOSTELA A CAVALL


L’I Congrés Nacional de Turisme Eqüestre de la Real Federació Hípica Espanyola presenta l’homologació del Camí de Santiago de Llevant com l’itinerari eqüestre més llarg d’Espanya.


 L’ICongrés Nacional de Turisme Eqüestre que s’està celebrant a Cofrentes ha presentat este matí l’itinerari eqüestre Camí de Santiago de Llevant. La presentació ha anat a càrrec d’Amparo Sánchez, membre de la directiva de l’Associació d’Amics del Camí de Santiago de la Comunitat Valenciana, i de Venancio García, secretari general de la Real Federació Hípica Espanyola.
El camí de Llevant, que s’inicia a València, serà el primer Camí de Santiago homologat com a itinerari eqüestre per la Real Federació Hípica Espanyola (RFHE) i es convertirà en la ruta eqüestre homologada més llarga d’Espanya amb més de 1.100 quilòmetres.
Així ho ha donat a conéixer la Federació Espanyola d’Hípica, en un projecte promogut per l’associació Amics del Camí de Santiago de la Comunitat.

El camí de Llevant s’inicia a València i fins a arribar a Santiago de Compostela recorre cinc comunitats autònomes i més de 90 municipis i ciutats, entre elles Albacete, Toledo, Ávila, Zamora o Orense.
En la Comunitat Valenciana El Camí de Santiago de Llevant té el seu origen en la ciutat de València i transcorre per les localitats d’Alfafar, Benetússer, Massanassa, Catarroja, Silla, Almussafes, Benifaió, Algemesí, Alzira, Carcaixent, Pobla Llarga, Xàtiva, Anahuir, Canals, Vallada, Moixent i Font de la Figuera.
Es tracta, segons la Real Federació Hípica Espanyola, d’una opció “ideal per als turistes eqüestres que desitgen viatjar a cavall i recórrer la Península Ibèrica”.
Este camí eqüestre està basat en el traçat que realitzen els pelegrins a peu, encara que amb algunes variacions per a minimitzar els inconvenients que el genet i el seu cavall solen trobar-se al recórrer el camí, com l’haver de travessar nuclis urbans o circular per vies amb excessiu tràfic rodat.
També es busquen alternatives als ports de muntanya on no és factible la seua realització a cavall i se senyalitzen els abeuradors, així com altres establiments específics del món eqüestre com a ferradors, albarderies, veterinaris, empreses de guies, centres de lloguer de cavalls o posades eqüestres.
Transcorre majoritàriament per camins rurals, camins de terra batuda, camins amb poques dificultats, que ho fan idoni per al turisme eqüestre i el gaudi de la Naturalesa. Travessa d’est a oest la província de València, les comunitats autonòmiques de castella-la Manxa, de Madrid, de Castella i Lleó i Galícia.
Des del punt de vista turístic, El Camí de Santiago de Llevant posseïx un enorme patrimoni cultural, no en va va ser depositari del bagatge d’altres cultures com ocorre amb la ciutat de Toledo, on van conviure musulmans, jueus i cristians. L’assentament de les Ordes militars, una vegada acabades les Croades, han donat nom als topònims de molts pobles i han conservat la tradició compostel·lana fins als nostres dies.

Per a més informació consulta la web www.turismo-ecuestre.es i http://www.cofrentes.es




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada