dimecres, 10 d’octubre de 2012

SUECA CELEBRA EL DIA MUNDIAL DE LA SALUT MENTAL


Amb motiu de la celebració del Dia Mundial de la Salut Mental, la Fundació Santos Andrés, Santiago i Miguel de Sueca, que atén persones amb malaltia mental, juntament a l’Associació de Familiars i Malalts Mentals Ribera Baixa (AFEM RB), han organitzat una sèrie d’actes amb l’objectiu principal de defendre els drets d’aquestes persones.
La marxa reivindicativa, en la qual han participat més d’un centenar de persones, s’ha iniciat en les instal·lacions de la Fundació i ha recorregut uns quants carrers de Sueca fins a arribar a la plaça de l’Ajuntament. Allí, diversos usuaris, tots ells persones amb malaltia mental, han llegit un manifest en defensa dels seus drets i per a donar a conéixer a la resta de la societat la necessitat de “completar i augmentar els serveis que es presten a través dels distints recursos, principalment en les Unitats de Salut Mental i Centres de Rehabilitació, per la qual cosa les actuacions de les Administracions Públiques han de dirigir-se al desenvolupament i millora d’esta xarxa de serveis, no a la seua reducció o deteriorament.
En aquest sentit, proposem una sèrie de mesures com ara la prevenció, l’atenció comunitària o la detecció precoç, que suposen una millora en les prestacions al conjunt de la població, alhora que poden permetre un estalvi en els comptes públics”.
En la lectura del manifest, han volgut estar presents representants del govern local, com ara l’alcalde, Salvador Campillo; la regidora d’Acció Social, Pilar Moncho; i la regidora de Polítiques d’Igualtat, Mª José Sarrió. “És digne d’admiració que tingueu eixe ànim per a demostrar que sou tan útils per a la societat com qualsevol altra persona, i que teniu uns drets que vos garantixen continuar sent un exemple de vida i de convivència per a tots. “M’agradaria que actes com el que esteu celebrant hui servisquen perquè ens conscienciem encara més, i perquè continueu sent per a nosaltres eixe espill de gratitud i bondat en què mirar-nos”, en paraules de Salvador Camìllo, alcalde de Sueca.
En el manifest, els organitzadors de l’acte han deixat patent també el seu “compromís a seguir treballant per a la conscienciació social dels problemes de salut mental, així com la normalització d’este tipus de trastorns. Una normalització que ha de traduir-se en la garantia de l’atenció adequada i en l’eliminació progressiva de cada una de les barreres que encara impedixen a les persones amb trastorn mental el gaudi de qualsevol dels seus drets”. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada