dimecres, 10 d’octubre del 2012

ALGINET CELEBRA EL 9 D'OCTUBRE


El dimarts 9 d'Octubre, l'Ajuntament d'Alginet va programar diverses activitats per tal de celebrar tan assenyalada data per als valencians i valencianes. Cap a les 11 del matí els assistents es van reunir a la porta del consistori per vore eixir de la casa del poble la Reial Senyera i el Penó de la conquesta. En primer lloc va sonar, per part de la Societat Artística Musical d'Alginet el himne de la regió i a continuació la muixeranga. El Quadre de Balls Populars d'Alginet va fer diverses dansades al llarg del recorregut de la processó cívica començant, a la porta del consistori, amb la dansa de les pastoretes seguit de la de la Carxofa i per tancar el quadre la dansa del bastonets.
Les falleres majors de les falles d'Alginet, el Quadre de Balls Populars, autoritats i veïns i veïnes de la població van marxar en processó cívica cap al carrer Jaume I on, l'alcalde Jesús Boluda va dir unes paraules de lloança als valencians, les nostres tradicions i la nostra llengua i va fer una ofrena de la tradicional corona de llorer. Acte seguit, Paco Pataes va cantar dos cançons de la terra.
El acte finalitzà a l'Avinguda 9 d'octubre on la festa va continuar amb la elaboració de paelles per part dels assistents. Els festers i festeres d'Alginet 2013 van col·laborar en l'organització del acte i en l'animació per al mes menuts.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada