dijous, 11 d’octubre del 2012

EL PSOE D’ALZIRA SOL·LICITA RENEGOCIAR EL CONVENI AMB ELS PROPIETARIS DE l’HORT DE REDAL


La Secretària general dels socialistes d´Alzira, Isabel Aguilar recorda que fent un poc d’història d’aqueste conflicte urbanístic de l’Hort de Redal, el Consistori estava obligat a expropiar els terrenys ja que en el Pla General d’Ordenació Urbana de 1985 els va qualificar com a sòl verd dotacional.
Aguilar explica que l’Hort de Redal són uns terrenys, juntament amb el Xúquer, que el Consistori estava obligat a expropiar al qualificar-los com a sòl verd dotacional en el PGOU de 1985. Al no executar-se aquesta expropiació els seus amos van acudir a la justícia i en 2004 el Jurat d’Expropiació va fixar un preu just de més de 12,4 milions d’euros.
Segons Aguilar l’Ajuntament d’Alzira després de diversos anys de negociació l’any 2010 s'arribà a un acord, per mitjà de la firma d’un conveni, amb els propietaris de l’Hort de Redal per a complir una sentència ferma en contra dels interessos municipals i que obligava a pagar de les arques municipals més de 12,4 milions d’euros.
La dirigent socialista considera que en l’actualitat els alzirenys no poden suportar el conveni firmat amb els propietaris de l’Hort de Redal, i per tant proposen que en primer lloc cal deixar de pagar i sol·licitar una nova negociació amb els propietaris i en el cas que no siga possible que s’execute la hipoteca sobre els solars i parcel·les que figuren en el conveni.
Aguilar assegura que l’urbanisme és un dels principals amics i al mateix temps enemics dels ajuntaments, unes vegades generen riquesa i ingressos i altres vegades sentències que obliguen als organismes municipals a haver de desembossar molts diners de les arques municipals.
La responsable socialista va explicar que el conveni té previst cinc quotes periòdiques de venciments 30 de juny dels anys 2011, 2012, 2013, 2014 i 2015, amb un import total de capital, que no meritaran interessos, i una suma total que ascendix a cinc milions d’euros. La part ajornada del preu, 6,4 milions d’euros s’haurà de realitzar abans del 30 de juny de 2020.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada