divendres, 19 d’octubre de 2012

LA MESA PEL XÚQUER EXIGEIX LA RECUPERACIÓ INTEGRAL DEL RIU I DE L'ALBUFERA
La Mesa pel Xúquer es concentrarà el proper dissabte 27 d'octubre davant la Delegació de Govern


La Mesa pel Xúquer que agrupa a ajuntaments, regants, grups ecologistes, sindicats, organitzacions agràries i entitats de la Ribera mostrà el passat dimecres a Sueca la seua preocupació per la paralització de la recuperació del riu en temes considerats fonamentals per a la gestió hídrològica que afecten també de manera notable a l'Albufera, la nostra principal zona humida.
La paralització del Pla contra avingudes, l'estancament en l'elaboració del nou Pla de Conca i la falta de cabals ecològics en el riu demostren el bloqueig en la gestió ambiental del riu.

El dissabte 27 la Mesa pel Xúquer i Xúquer Viu es concentrarà davant la Delegació de Govern per a demanar el desbloqueig de tots aquests temes
segons expliquen des de Xúquer viu, en el 30 aniversari de la "pantanada" el Pla contra avingudes es troba paralitzat i sense pressupost.
També es denunciarà qualsevol nova transferència d'aigua del Xúquer al Vinalopó si no es compleixen rigorosament les condicions establertes per la Unió Europea, expliquen des de Xúquer Viu.

La Mesa de Participació es va reunir per última vegada a desembre de 2011 i restaren  pendents el tractament de diversos temes. A més, s'han anul·lat projectes ja aprovats com el de protecció a Albalat de la Ribera.
L'estancament en el procés d'elaboració del nou Pla Hidrològic del Xúquer, element fonamental en la gestió de l’aigua, que hauria d’haver-se aprovat al desembre de 2009, d’acord amb la Directiva Marc de l’Aigua, la primera revisió s’hauria d’efectuar al cap de sis anys, en 2015. Segons la plataforma Xúquer Viu, la nostra demarcació té més de tres anys de retard en l'elaboració del nou Pla Hidrològic de Conca i, el procés de planificació es troba paralitzat, a la vegada que el deteriorament ambiental avança a marxes forçades, sense que estiguen fixats els cabals ecològics, ni s'haja acabat amb la sobreexplotació d'aqüífers com els de la Manxa Oriental o el Vinalopó.
La Mesa pel Xúquer es concentrarà el proper dissabte 27 d'octubre davant la Delegació de Govern per a exigir el desbloqueig de tots aquests temes.
El lemes de la concentració són:

- 30 ANYS SENSE PLA CONTRA LES RIUADES!

- NO A LA SOBREEXPLOTACIÓ DEL XÚQUER! PER UN NOU PLA DE CONCA!

- CABALS ECOLÒGICS JA!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada