dilluns, 24 de setembre del 2012

ELS SOCIALISTES DE CULLERA EXIGIXEN AL GOVERN MUNICIPAL LA PRESENTACIÓ I APROVACIÓ DEL PRESSUPOST PER AL 2013 ABANS DE QUE ACABE L’ANY.


Major: “si no és així, este grup anirà on faça falta per a exigir la dimissió immediata de l’alcalde i tots els membres de l’equip de govern per irresponsables i per la seua ineptitud per a confeccionar un pressupost a pesar de tindre una majoria absoluta en este Ajuntament”.

Cullera no complix el pla de sanejament proposat pel Govern. Entenem que hi ha un buit legal important que faria falta revisar perquè hi ha una responsabilitat política i tècnica d’incompliment del que s’aprova.”


El Grup Municipal Socialista de l’Ajuntament de Cullera ha oferit, hui dilluns 24, un desdejuni amb la premsa amb l’objectiu d’analitzar la situació del municipi i de l’Ajuntament després d’any i mig de gestió Municipal.
La situació econòmica de l’ajuntament, des de l’inici de legislatura i la legislatura anterior, ha marcat el focus d’atenció de la jornada. Segons ha explicat el portaveu socialista Jordi Mayor, L’Ajuntament de Cullera porta quatre anys amb el pressupost de l’any 2009 i ha decidit no confeccionar un pressupost per a l’any 2012, Major explica que “es tracta d´un pressupost prorrogat en el qual tots els exercicis, donen unes dades catastrofistes, de dèficit i deute per a l’Ajuntament”.
Major ha explicat que “Nosaltres hem exigit, des de l’inici de la crisi, al govern del PP que posara en marxa mesures per a reduir eixe dèficit i mesures per a generar ocupació. També Hem exigit mesures per a canviar un model turístic que pensem que està caduc. Durant estos quatre anys tot ha estat marcat per promeses incomplides”.
"En la passada campanya electoral, l’alcalde de Cullera, Ernesto Sanjuan assegurava, dins del seu programa, que el Manhattan s’anava a posar en marxa. Ha passat any i mig i nosaltres ens preguntem on està el Manhattan, els llocs de treball i el futur turístic que el Sr.. Sanjuan ha impulsat”. ha afirmat Major.
L’agrupació Socialista de Cullera té previst exigir , en tots els plens, que abans que acabe l’any 2012 el Govern Municipal presente i aprove el pressupost per a l’any 2013. Segons explica Major, “si no és així, este grup anirà on faça falta per a exigir la dimissió immediata de l’alcalde i tots els membres de l’equip de Govern per irresponsables i per la seua ineptitud per a confeccionar un pressupost, a pesar de tindre una majoria absoluta en este Ajuntament”.

Avaluació del pla de sanejament

JORDI MAYOR
Segons dades de l’informe de l’interventor municipal a l’Ajuntament de Cullera, l’estalvi net de l’any 2011 ha sigut de menys 1.947.000 euros i el romanent de tresoreria de l’any 2011 és de menys 3.600.000 Euros. La qual cosa suposa un dèficit i inestabilitat pressupostària preocupant. Segons el portaveu socialista, “esta dada demostra que prorrogar els pressupostos no és una solució. Demà en el ple hi ha una modificació de crèdits que serviran per als préstecs de les factures que tenien en els calaixos els membres de l’equip de govern, 2 milions d’euros que ha sigut l’estalvi del capítol de personal, seran per a pagar els interessos dels préstecs ICO que el SR. Rajoy ens ha donat. Això ha servit per a pagar les factures de governants que han actuat per damunt de les seues possibilitats”.
L’agrupació socialista de Cullera té prevista la posada en marxa d’una Mesa per a presentar les pròximes setmanes un pla d’ocupació perquè el govern local l'estudie i perquè, segons explica el portaveu socialista, “els ciutadans de Cullera vegen que el govern i els polítics es preocupen de la seua situació” .
El pla de sanejament que el Govern Municipal va aprovar l’any 2010 preveia que l’any 2011  tindria un estalvi positiu de 245.000 euros i eixe estalvi positiu s’ha vist hui reduït a un dèficit de 1.945.000 euros. Segons explica Jordi Major, “Cullera no complix el pla de sanejament proposat pel Govern. Entenem que hi ha un buit legal important que caldria revisar perquè hi ha una responsabilitat política i tècnica d’incompliment del que s’aprova.”
Davant d’esta situació, el grup municipal socialista de Cullera té previst acudir a les instàncies que puguen actuar com la sindicatura de comptes o la fiscalia. Segons explica Major, També esta preocupació ens l’han traslladat les associacions perquè no saben què cobraran o si tindran subvenció. “Si s’aproven els pressupostos abans que acabe l’any moltes associacions saben amb el que compten. El pitjor en estos casos és la incertesa que genera este Govern".


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada