dijous, 20 de setembre del 2012

EL PSOE D’ALZIRA AFIRMA QUE ESTUDIAR A ALZIRA ÉS MÉS CAR QUE EN ALTRES POBLACIONS


Isabel Aguilar, considera que la comunitat educativa assistix amb amargor als retalls educatius que s'han produït, tant en els pressupostos generals de l’Estat com en els de la Comunitat Valenciana, com en les mesures addicionals de retallades que suposen una disminució addicional de més de 300 milions d’euros del pressupost inicialment aprovat per les Corts Valencianes.
Segons Aguilar aquestes mesures tenen repercussions directes sobre les ràtios d’alumnes per aula, el nombre de professors, la reducció de les beques de menjador, les de transport escolar i les ajudes per a la compra de llibres de text.
Aguilar afirma que un increment del nombre d’alumnes en les aules de totes les etapes educatives, la reducció de les beques i ajudes a l’estudi, menjador i transport i la pèrdua de classes de l’alumnat per la falta de cobertura de les substitucions en baixes inferiors a 15 dies (10 dies lectius) perjudicarà de forma important al rendiment dels estudiants.
Segons Aguilar estudiar a Alzira és més car que altres poblacions, ja que la Comunitat Valenciana és la tercera autonomia més cara, per darrere de Catalunya i Madrid, i per damunt de la mitjana nacional, per a les famílies que tenen fills en edat escolar.
Aguilar denúncia que el Partit Popular i la Sra. Bastidas, com a Alcaldessa d’Alzira, es burlen dels alzirenys. “Perquè quan s’adopten decisions cal explicar-les, no enganyar els ciutadans. És innegable que hi ha més alumnes per aula, menys professors, menys suport a les famílies i menys ajudes econòmiques i açò hi ha, almenys, que explicar-ho”.
La portaveu socialista anuncia que el seu grup presentarà una moció en el pròxim ple per a sol·licitar la derogació del Reial Decret Llei 14/2012, de 20 d’abril, de mesures urgents de racionalització del gasto públic en l’àmbit educatiu i insta el Govern d’Espanya a dialogar amb les forces polítiques, agents socials, comunitats autònomes i Federació Espanyola de Municipis en l’àmbit de la Conferència Sectorial d’Educació i al mateix temps també instar el Govern de la Generalitat Valenciana a no aplicar les mesures previstes en l’esmentat decret llei, l’aplicació de les quals depén de la decisió de la Generalitat.
Segons Aguilar en l’actual situació de crisi econòmica és imprescindible canviar el nostre model de creixement econòmic. És a dir, cal continuar apostant per invertir més i millor en educació i formació, just la direcció contrària del que suposen les mesures aplicades en l’àmbit educatiu tant pel Govern d’Espanya, com pel Govern de la Generalitat Valenciana.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada