dimecres, 5 de juny del 2013

PROP DE 550 PERSONES VISITEN L’EXPOSICIÓ “EL SEQUER DE SANT BERNAT” ARQUEOLOGIA, HISTÒRIA I TRADICIÓ D’ALZIRA


Es pot visitar fins al 28 de juliol en el MUMA


 L’exposició “El Sequer de Sant Bernat”. Arqueologia, Història i Tradició”, inaugurada el passat 23 de maig per l’alcaldessa d’Alzira i la delegada de Xarxa Elèctrica d’Espanya a la Comunitat Valenciana, l’han visitat, a hores d’ara, prop de 550 persones interessades a conéixer els resultats de les excavacions.
El treball d’investigació realitzat en el jaciment arqueològic per l’empresa Estudis d’Afecció Patrimonial per encàrrec de Xarxa Elèctrica d’Espanya, amb motiu de l’ampliació de la Subestació Elèctrica, està sent divulgat a través d’esta mostra que arreplega en uns quants panells els antecedents arqueològics i històrics d’este reconegut jaciment que al seu torn, són origen de la tradició Bernardina, al trobar-se en el segle XIII les restes dels Santos Patrons d’Alzira.
Les imatges pelegrines dels Sants presidixen la Sala, en la que, a més, s’han incorporat en dos vitrines, materials ceràmics trobats en les excavacions junt amb elements d’aixovar dels soterraments descoberts en la necròpolis.
En una altra vitrina, l’extensa bibliografia de temàtica Bernardina, a la que s’unix el llibre recentment presentat “El jaciment arqueològic del Sequer de Sant Bernat”, editat per Xarxa Elèctrica d’Espanya i en el que han participat diferents autors per a donar un enfocament actual de la investigació. Des del MUMA s’estan distribuint exemplars a museus, biblioteques, universitats, instituts i col·legis, per a contribuir a donar a conéixer la importància d’este singular enclavament històric, arqueològic i espiritual de la comarca.
L’exposició pot visitar-se, en el MUMA, fins al 28 de juliol, finalitzades les festes patronals de Sant Bernat. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada