dissabte, 18 d’agost del 2012

ELS COMERÇOS DE CULLERA ES MANIFESTEN CONTRA LA VENDA IL·LEGAL DELS “TOP MANTA”


Sota el lema “ En defensa del comerç de Cullera” al voltant de 80 comerciants es manifesten pel Passeig Marítim de Cullera.

Els manifestants acusen l’Ajuntament de deixadesa en aquest assumpte i de fer front a aquest problema que amenaça la supervivència de moltes botigues.



Anit el passeig Marítim de Cullera es plenava de pancartes i crits contra els venedors dels “top manta” que segons els convocants més de 400 manters envaeixen els 4 quilòmetres de passeig davant de la passivat de l’administració. Es calcula que la venda il·legal de productes com ara ulleres, bosses, banyadors, i tot tipus de complements pot arribar a més de 4 milions i una venda aproximadament de 250.000 productes.

Tal com relatava el propietari d’una òptica, Pepe Argente, i vicepredicent d ‘ACECU (Associació de Comerciants i Empresaris de Cullera), aquest tipus de venda il·legal i incontrolada fa molt de mal al seu negoci, ja que el 80% de les ulleres de sol es venen en aquesta espècie de “mercadets”.

La manifestació , aplaudida en alguns moments per les persones i turistes que es trobaven pel passeig, i que començà a la font de l'Oasi fins a l'altura de l'edifici Florazar I, va estar seguida amb pancartes i crits dels manifestants on es podien llegir o escoltar “Fuera los manteros, no los queremos”, “Alcalde, solución o dimisión” o “Defendemos nuestros empleos”, sense produir-se cap incident ressenyable, llevat d'algun moment de tensió quan els manifestants passaren vora un venedor, la llicència del qual va comprovar la policia.

En acabar la manifestació el president d'ACECU, Quique González, va llegir un comunicat en què demanava la fi de les vendes il·legals i de productes falsificats. De fet alguns manifestants assenyalaven que juntament amb el prejudici que suposa aquestes vendes de productes falsos a les botigues , també és perjudici per als qui els compra. Segons algunes fonts els comerciants assenyalen que aquesta pràctica de venda ambulant “és una màfia. Estan organitzats i tenen fins i tot la seua pròpia seguretat”. “Cal que s'investigue i s'clarisca tot l'embolic d'aquesta trama”.

Els comerciants incisteixen en el fet que l'Alcalde de Cullera no haja pres cap iniciativa per a resoldre el problema i crtiquen la passivitat de l'Ajuntameng en contraste a d'altres poblacions on els consistoris sí han res mesures, i això ha fet que molts "top manta" han vingut a Cullera , on no existix cap pressió per evitar-ho. 

A les queixes dels comerciants es contraposen les declaracions d'alguns venedors o manters que asseguren que aquesta és l'única manera de guanyar alguns diners per a pagar-se el menjar i que això “és millor que robar”. A més insisteixen que “ venem coses diferents i ho fem quan es fa de nit i els comerços estan tancats”.

Els comerciants han anunciat que pretenen seguir manifestant-se els dos propers divendres, encara que primer han de tindre una reunió amb les autoritats dels municipi, i segons le que isca de la reunió i es fa alguuna cosa per acabar amb la venda igual o no , seguiran protestant”.

Cal recordar que la setmana passada ja hi va haver en el ple municipal preguntes referides a aquest tema i les queixes dels comerciants han estat reiterades, sense que hi haja hagut cap resposta i cap acció que aporte una solució al problema.  


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada