dijous, 3 de maig del 2012

PRESENTACIÓ D'AULA DE LLETRES VALENCIANES A SUECA






Demà divendres, 4 de maig, a les 20 hores, en la Biblioteca Suecana, i dins de les Tertúlies de Ca Fuster, tindrà lloc la presentació d’AULA DE LLETRES VALENCIANES - REVISTA VALENCIANA DE FILOLOGIA, a càrrec d’Abelard Saragossà.


La Institució Alfons el Magnànim ha editat la nova revista valenciana de filologia, "Aula de Lletres Valencianes", que recull la tradició de la "Taula de Lletres Valencianes" dels anys 30 i de la "Revista valenciana de filología" publicada pel IAM des de 1951 fins els anys 80, amb el propòsit de fer de pont entre els qui normalitzen el valencià, els qui l'ensenyen i els qui l'aprenen ",  com va explicar la diputada Puchalt.
El director de la revista, Abelard Saragossà, destaca que el primer objectiu de la revista, que tindrà una periodicitat anual, és millorar i augmentar la incidencia social de l'assignatura del valencià.. Saragossà també explica que altre dels objectius d'"Aula de Lletres Valencianes" és "facilitar que el valencià cult s'assimile i s'empre més en la comunicació pública". A més a més, afegeix el director, "la revista també té una finalitat social, contribuir a la promoció de la llengua valenciana com a senyal d'identitat del poble valencià".


La revista, dirigida per Abelard Saragossa, professor de la Universitat de València, té un consell redacció amb sis professors universitaris: Maria Isabel Guardiola, Ximo López, Antoni López, Josep À. Mas, Manuel Sifre y Jaime Siles, que estaran assessorats per 14 professors d'universitats de Mallorca, Catalunya, Suissa, Àustria i Anglaterra. La revista es podrà comprar a qualsevol llibreria per un preu simbòlic de 9 euros

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada