dijous, 16 d’agost del 2012

MÉS ALGEMESÍ CONSIDERA QUE EL FINAL DE LES “BECERRADES” ESTÀ MOLT A PROP I QUE OBRI UNA NOVA ETAPA EN LA SETMANA DE BOUS



MÉS ALGEMESÍ valora molt positivament les declaracions del dia 27 de juliol i del dia 14 d’agost realitzades pel President de la Comissió Taurina d’Algemesí, Paco Rubio, apostant, com a part del seu projecte de direcció, per la supressió de les anomenades “becerrades”. Des d'aquesta agrupació es considera que el plantejament del President de la Comissió i de la gent que treballa amb ell és una plantejament valent, clar i beneficiós per a la festa i per al poble d’Algemesí. L’aposta decidida de l’actual Comissió per renovar la festa i l’esforç d’adaptació a la nova situació de crisi compta amb el suport de MÉS ALGEMESÍ i en resposta a la crida que el President fa als polítics, farà tot el possible. "Entenem que la sensibilitat de la gent ha canviat en els darrers anys i que la majoria de gent d’Algemesí i la majoria de participants   en la festa de la Setmana Taurina veuen favorablement la supressió de les “becerrades” o la seua transformació en una “capea” on no s’infringisca cap tipus de dany a l’animal".
De la mateixa manera, també es valora molt positivament el fet que el col·lectiu FOLGANÇA enguany haja convocat la seua manifestació contra les “becerrades” el dissabte anterior a l’inici de la Setmana de Bous. Aquest canvi suposa un gest que serveix per desblocar la situació dels darrers anys, ja que la seua legítima defensa de la causa en contra de les “becerrades” era interpretat per alguns col·lectius de participants en la festa com un atac general a la festa. Aquesta decisió facilita, clarament, trobar una eixida a l’actual situació, ja que un sector de l’afició apostava per la continuïtat de les “becerrades” no tant perquè n'estigueren a favor, sinó com a reacció a les manifestacions reivindicatives.
Més Algemesí considera que per les dues bandes s’han produït gestos positius que obrin un horitzó i anima doncs a les penyes cadafaleres que, si és possible, enguany, prenguen la decisió valenta de suprimir les “becerrades” en el seu format actual i busquen espectacles de diversió alternatius. Com és evident, de prendre’s aquesta decisió enguany, MÉS ALGEMESÍ no presentaria cap tipus de moció relativa a la Setmana Taurina.
A més a més, MÉS ALGEMESÍ valora molt positivament la reunió que el passat mes de juliol mantingué amb el President i un altre membre de la Comissió Taurina i que serví per parlar del futur de la festa i dels reptes que aquesta ha d’afrontar en els nous anys. Aquella reunió serví, per a des de la franquesa i la sinceritat, trobar molts punts en comú entre l’orientació que vol donar la nova Comissió Taurina i els punts bàsics que sobre aquesta qüestió portàvem al programa. Pensem doncs que el final de les “becerrades” està molt a prop, desitjaríem que fos enguany i no l’any vinent i entenem que la nova Comissió Taurina -a l’igual que el col·lectiu Folgança- està donant passos decidits i valents no sols per resoldre aquest tema, sinó també per adaptar i fer evolucionar la festa, ha manifestat Josep Bermúdez, portaveu del grup municipal MÉS ALGEMESÍ.

4 comentaris:

  1. Como se puede comprobar, la foto que acompaña el artículo publicado por "Información de la Ribera" en el que aparecen tractores, remolques, niños, no pertenecen de ninguna manera a las "becerradas" celebradas en Algemesí, considero que este medio de comunicación debería tener un mínimo de Rigor y Ética a la hora de buscar imagenes con las que adornar sus publicaciones. - Muy Mal por "desinformación de la Ribera" (sólo tiene que acercarse a Algemesí en Toros y tomar unas fotos, pero insertar una foto en la que aparezcan niños parece más morboso.).

    ResponElimina
    Respostes
    1. Des d'Informació de la Ribera li informem que les fotografies que solen acompanyar les notícies ens són proprcionades bé per les ageències, institucions o col·lectius generadors de la notícia. Només en cas que Informació de la Ribera és l'autora de les fotos , aquestes apareixen amb el nom corresponent. Informació de la Ribera com qualsevol altre mitjà de comunicació simplement es fa ressó de les notícies, sobretot quan aquestes vénen signades pel mateix col·lectiu. Pel altra banda la mateixa fotorafiaen referència a la mateixa notícia també la pot trobar en altres mitjans de comunicació. Gràcies per la seua aportació i pel seu interés.

      Elimina
  2. No ens consta que Mes Algemesí publique esta foto en cap dels seus comunicats.

    ResponElimina
    Respostes
    1. t´envie l´enllaç on pots vore la fotografía que acompanya l´article:

      http://www.change.org/es/peticiones/queremos-que-no-hayan-más-becerradas-en-algemes%C3%AD-valencia-españa#

      salutacions
      Informació dela Ribera

      Elimina