dijous, 26 d’abril del 2012

COMPROMÍS PER L'ALCÚDIA DENUNCIA QUE LA SITUACIÓ ECONÒMICA ALS CENTRES EDUCATIUS TORNA A AGREUJAR-SE


La conselleria deu les beques del menjador des de fa més d´un any i no ha pagat les despeses de funcionament dels centres del segon trimestre de curs.

Els menjadors escolars ja no poden pagar a les empreses proveïdores.

L'Ajuntament de l'Alcúdia ha aprovat una moció presentada per Compromís per l'Alcúdia, amb els vots favorables d'aquest grup i el PSOE -el PP es va abstindre- contra les mesures d'educació aprovades el passat divendres per Decret-Llei que suposen un brutal atac a l'ensenyament públic i a les condicions de treball del professorat, al mateix temps que suposa un augment sense precedents de les taxes universitàries.
Segons explica el regidor de del grup Compromis per l´Alcudia, Paco Sanz, les retallades proposades pel ministre d'Educació, José Ignacio Wert, i aprovades pel Govern són una agressió sense precedents al sistema educatiu i representen un menyspreu als ciutadans que necessiten d’una educació cada vegada més eficaç i amb més qualitat.
Paco Sanz explicà que al mateix temps la situació econòmica dels centres educatius s'ha tornat a agreujar, tornant al mateix punt que a principi de curs pels impagaments de la Conselleria d'Educació que deu als centres l'import de les beques de menjador des de fa més d'un any, des de l'1 d'abril de 2011.
Aquesta situació està portant a una greu situació als menjadors escolars que ja no poden pagar a les empreses proveïdores. Tampoc s'han abonat les despeses de funcionament dels centres corresponent al segon trimestre -de gener a març- que es veuen obligats a restringir o anul·lar moltes de les despeses previstes.
Les mesures aprovades pel Govern suposen, entre altres, l'augment d'un 20% del nombre d'alumnes per classe -passant del màxim actual de 25 a 30 a primària i de 30 a 36 a secundària-, l'augment de les hores lectives dels professors, el brutal augment de les taxes universitàries o la disminució del pressupost per a beques.
L’Ajuntament de l’Alcúdia ha rebutjat el conjunt de mesures aprovades pel Govern ja que suposaran un retrocés brutal en la qualitat de l'ensenyament al nostre país i ha demanat la seua anul·lació. Igualment es demana la congelació de les taxes universitàries i l'augment de les beques durant els propers cursos perquè no hagen de ser les persones amb menys recursos els que paguen la situació econòmica.
Finalment es demana al Govern de la Generalitat Valenciana la no aplicació de les mesures aprovades en el sistema educatiu valencià.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada