dimecres, 25 d’abril del 2012

EL VALÈNCIA CF RET HOMENATGE AL FUTBOLISTA SUECÀ ANTONIO PUCHADES


Amb el títol "Els nostres ídols: Puchades", el València CF va inaugurar ahir en Nuevo Centro una exposició amb què es ret un afectuós homenatge a la gran figura del futbol valencià, el suecà, Antonio Puchades. Aquesta completíssima mostra, que arreplega la trajectòria vital i professional de l’homenatjat, a través de fotografies, trofeus i tot tipus de records de Puchades, com el seu primer contracte amb el Club, ha sigut obra del Departament de Patrimoni · Museu del València CF i Nuevo Centro, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Sueca, l’Associació Futbolistes València CF i la Fundació VCF.
La inauguració oficial va tindre lloc de vesprada, però ja al matí es van viure moments molt emotius quan l’homenatjat va realitzar un recorregut per l’exposició acompanyat pels seus familiars; el futbolista, David Albelda; el president de l’Associació Futbolistes València CF, Fernando Giner; el president de la Fundació VCF, Társilo Piles; el director de Nuevo Centro, Alfredo Tell; i el president del València CF, Manuel Llorente.
L’acte organitzat de vesprada va comptar també amb la presència de Giner, Piles i Tell als quals es van unir l’alcalde de Sueca, Salvador Campillo; el president de l’Agrupació de Penyes Valencianistes, Blas Madrigal; el president del VCF Femení, Pedro Malabia; els jugadors, Roberto Soldado i Vicente Guaita i familiars de l’homenatjat. “És molt emotiu este acte i és importantíssim que la gent, fins i tot els que no han vist jugar Puchades, es recorden d’ell i li facen este homenatge, este reconeixement. Dir Puchades és dir Sueca, i molta gent sabrà que va renunciar a contractes amb altres clubs per jugar sempre en el València i viure en Sueca. Em sent molt orgullós de ser suecà en estos moments, estant ací reconeixent al nostre paisà, amb esta exposició tan interessant, i rodejats de persones il·lustres del València CF”, va comentar l’alcalde de Sueca, Salvador Campillo.
L’exposició consta de tres vitrines amb documents, fotografies, publicacions, trofeus i diversos objectes vinculats a la vida personal i professional d’Antonio Puchades, no sols amb el València CF, sinó també amb la Selecció Espanyola. Entre ells, destaca el primer contracte que va firmar amb el València CF (1946), el banderí que el Club li va regalar amb motiu de l’homenatge per la seua retirada (1958), la torxa olímpica de Barcelona´92 que va portar Puchades i una camiseta de la Selecció Espanyola firmada per, entre altres, Di Stefano, en l’homenatge en 2001 que se li va brindar en Sueca.

L’exposició està integrada per huit panells temàtics amb imatges i textos:
1-Antonio Puchades Casanova (Sueca, 1925).
2-Coll Gelat, el Suec de Sueca.
3- La seua arribada al València CF.
4-Tonico en el València CF.
5-Puchades internacional.
6- Els companys de Tonico.
7-Els homenatges: la flama que continua viva.
8- Sempre lligat al València CF.

L’exposició “Els nostres ídols: Puchades" romandrà en Nuevo Centro fins al 12 de maig, i constituïx la primera d’una sèrie dedicada a futbolistes il·lustres del Club. “Dins del Departament de Patrimoni del València CF estem treballant en estos temes des del mes de setembre per a posar el patrimoni del club en ús, ja que s’ha tingut durant molt de temps deixat de banda. Hem decidit que la millor manera seria començant amb una exposició d’un dels jugadors més representatius que hem tingut en la nostra història com és Puchades. A més, en esta exposició hem presentat el logotip d’esta campanya, titulada La nostra història. La nostra memòria, que com podeu comprovar és un dibuix del mateix Puchades, el qual romandrà sempre com a logotip del Centre de Patrimoni del València CF”, va afirmar Loles Ruiz, Comissària de l’exposició.
Paral·lelament a l’exposició, els dies 27 i 28 d’abril i 11 i 12 de maig se celebraran tallers infantils per a xiquets en què podran pintar un còmic de Puchades i pintar-se la cara amb els colors valencianistes, podent guanyar Tours Mestalla, entrades per al València CF - Vila-real i València CF – Osasuna, i places per al Campus d’Estiu de Futbol de la Fundació VCF.
Un total de 12 anys com a jugador del València CF (1946-1958), capità, amb el sis a l’esquena, 355 partits, una Lliga, dos Copes, tres subcampionats de Lliga, dos subcampionats de Copa i 23 internacionalitats. Estos són els números d’Antonio Puchades amb el seu València, un amor per uns colors que ho han convertit en un dels grans ídols del valencianisme de tots els temps… un valencianista de cor.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada