dijous, 26 d’abril del 2012

BLOC-COMPROMÍS DE CARCAIXENT S’OPOSA A L’AUGMENT DE LES TAXES DE L’ESCOLETA INFANTIL MUNICIPAL


L’equip de govern de Lola Botella ha dut  al ple d'aquest dijous l'augment de les taxes de l’escola infantil municipal per al curs 2012-2013, amb una mitjana del 10%, encara que en determinats conceptes, com ara la matrícula o el menjador, l'augment supera el 16%.

El grup Bloc-Compromís de Carcaixent, ha comunicat que l’augment de taxes en aquells serveis relacionats amb l’educació o els serveis socials són límits que no estem disposats a travessar, per molt que ho reculla el pla d’ajust aprovat  pel PP i PSD.
Segons explica el portaveu de l´Ajuntament de Carcaixent Paco Salom, Aquests serveis, i particularment l’escoleta, han de tindre preus assumibles, que garantisquen l’accés de tots els ciutadans en igualtat d’oportunitats. Lamentablement amb la modificació de preus que pretenen aprovar PP i PSD, moltes famílies es veuran abocades a renunciar a un servei que entenem que és bàsic, com ara l’educació de 0 a 3 anys per falta de recursos.
A nosaltres no ens val l'argument que l'educació de 0 a 3 anys no és un servei obligatori. L'educació és un servei necessari, fonamental, amb independència de l'edat, que en aquests moments cobra un sentit especial, per ajudar les famílies amb menys recursos que necessiten més que mai l’escolarització dels fills menuts per facilitar la conciliació familiar i permetre als seus membres accedir a les poques ofertes de treball que se’ls presenten”, afirma el portaveu de Bloc-Compromís a Carcaixent.
Paco Salom explica que és del tot inadmissible que els pares i mares de l’alumnat de l’escoleta municipal hagen de fer front a aquest augment, quan justament enfront està en peu l’esquelet de l’aulari municipal, en què l’ajuntament ha invertit més d’un milió d’euros, sense cap ús previst. O, per exemple, quan van a destinar-se més de 70.000 euros a l’any per cobrir una plaça d’alt funcionari del tot innecessària.
Els ciutadans hem de fer front ara a l’herència de més de 13 anys de govern del PP a Carcaixent i també a la Generalitat. El forat en els comptes municipals supera ja els 18 milions d’euros, mentre que el deute autonòmic amb l’ajuntament supera els 2,3 milions. Està clar que passem per temps difícils, però no tots els ajuntaments es troben en la mateixa situació que el de Carcaixent, ni molt menys. Ací, quan hauríem de tindre un ajuntament que fera costat als seus ciutadans i els tirara una mà per superar la crisi, tenim tot el contrari, un ajuntament obliga els carcaixentins a rescatar-lo a força de pujades de taxes i impostos”.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada