dimecres, 15 de febrer del 2012

Tres veïns d'Almussafes, ponents En la VI Jornada d'Onomàstica de la Ribera

Dos jóvens becats per l'Ajuntament d'Almussafes i la jutgessa de Pau i investigadora local tindran una participació activa en la VI Jornada d'Onomàstica organitzada per l'Acadèmia Valenciana de la Llengua, davall el títol “Toponímia i Antroponímia de la Ribera”. 
Les Jornades 2012, la seu de les quals és la ciutat d'Alzira, s'inauguraran divendres que ve dia 17 i es clausuraran durant la jornada posterior, després del desenvolupament d'un ampli programa de ponències especialitzades. Els carrers, els noms propis dels veïns i els seus malnoms centraran les tres comunicacions centrades específicament en el municipi d'Almussafes.

La sisena edició de la Jornada d'Onomàstica organitzada per l'Acadèmia Valenciana de la Llengua, l'objectiu prioritari de la qual és el d'impulsar els treballs d'investigació, a més de potenciar l'intercanvi entre els estudiosos i acostar el treball de l'AVL a les comarques, se centra en esta ocasió a les comarques de la Ribera Baixa i Alta.

El consistori d'Almussafes tindrà un paper protagonista en les comunicacions que s'exposaran durant les jornades i que posteriorment es publicaran en les corresponents actes, ja que els jóvens investigadors locals, Ester Villajos i Josep Marí, becats pel mateix ajuntament amb dos beques de 400 euros cada una, així com l'actual jutgessa de Pau i investigadora, Dolores Llopis, oferiran tres de les cinc ponències previstes per a la vesprada del dissabte.

La comunicació que invita a viatjar pels carrers d'Almussafes, redactada per Ester Villajos, obrirà el programa de ponències que s'exposaran en el Museu Municipal d'Alzira a partir de les 17.20 hores de dissabte que ve dia 18. A continuació, serà el periodista Josep Marí, qui analitze els noms propis dels veïns de la localitat i la seua evolució. Per la seua banda, Dolores Llopis presentarà la seua extensa i cuidada recopilació dels àlies del poble”.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada