dijous, 10 de maig del 2012

L´AJUNTAMENT DE SUECA RECONVERTIX LES BEQUES DE GUARDERIA I MENJADOR EN PROGRAMES D´INTERVENCIÓ SOCIOFAMILIAR


L’objectiu és ajudar a tota la unitat familiar

La Regidoria d’Acció Social de l’Ajuntament de Sueca ha decidit, a causa de la situació de necessitat que patixen moltes famílies del municipi, reconvertir les beques que concedix anualment per a menjador i guarderia en ajudes econòmiques per a tot el nucli familiar. “Fins ara, les beques es concedien en funció d’una renda i de la situació sociofamiliar en forma d’ajudes per al menjador; però la situació ha canviat. Pot ocórrer que, al presentar la renda de l’any anterior s’estiguera treballant i, en l’actualitat, trobar-se la família sense cap tipus d’ingrés i quedar-se sense la beca”, explica la regidora d’Acció Social, Pilar Moncho.
Eixa situació, sumada a la que patixen moltes famílies que sol·liciten ajuda no sols per al menjador dels seus fills sinó per a poder alimentar tota la família, ha provocat la decisió de reconvertir les beques en ajudes que afavorisquen tot el nucli familiar. “Una beca de menjador d’un dia d’un xiquet pot suposar uns sis euros. Pensem que amb eixos diners destinats a un únic membre de la família podria ajudar-se a tots els que la conformen.
D’altra banda, es plantejaran situacions de famílies desestructurades en les quals és més beneficiós per al menor o menors romandre en el centre fins a la vesprada. Per aquest motiu, els professionals del centre escolar, que conviuen diàriament amb els xiquets i coneixen millor la situació familiar, i els professionals de Serveis Socials, valoraran quin tipus d’ajuda es concedix, si en forma d’ajuda de menjador o d’ajuda econòmica per a tot el nucli familiar”, afirma Moncho.
El nou sistema de valoració i concessió d’ajudes suposarà un treball de camp molt més rigorós per part dels treballadors socials, els quals realitzaran assíduament visites domiciliàries per a comprovar la situació real de necessitat de les famílies. “La intenció és canviar el destí d’eixos diners, d’eixes ajudes, perquè hem d’aprofitar els recursos al màxim per a poder arribar al nombre més gran de persones. Si durant el curs es produïra un canvi en la situació de qualsevol família, es podria sol·licitar. Durant tot l’any estarem ajudant a eixes famílies”, afirma Moncho.
La societat està canviant. La situació actual provoca que un dels progenitors, o els dos, es troben a casa a l’hora de dinar i s’encarreguen d’alimentar els seus fills. Per això, no és imprescindible que els xiquets dinen en el col·legi i que siga l’Administració, en este cas l’ajuntament, el que haja de pagar eixe menjador. Anar al menjador no és una necessitat bàsica, la necessitat real és menjar”, conclou Moncho.  

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada