divendres, 16 de desembre del 2011

Més Algemesi denuncia els sobrecostos de remodelalió de la plaça del mercat.


Més Algemesí ha fet saber a través d’una nota de premsa que les declaracions dels responsables municipals no persegueixen més que encobrir la crua realitat i la pèssima gestió que està portant l’equip de govern.

La setmana passada la primera autoritat municipal confonia els seus desitjos amb la realitat, enganyant i confonent a l’opinió pública quan assegurava a un mitjà de comunicació que “la construcción del aparcamiento cuesta en torno a los 4 millones de euros y que el resto, hasta los 5,4 que vale la obra, corresponde a la urbanización de la plaza y las calles adyacentes.
Segons ha pogut comprovar MÉS ALGEMESÍ, la modificació oficial del projecte feta per Conselleria, i signada pel director d’obra, preveu que les despeses d’urbanització de la plaça, el C/ dels arbres (fins Lepanto) i el C/ Lluís Vives (fins Cervantes) ascendeix a 419.880€, molt lluny dels 1,4 milions que afirma l’Alcalde. Així consta en el punt 23 de la memòria econòmica del projecte dipositada a l’Ajuntament, document oficial aprovat per Conselleria i acceptat per l’empresa. Els 5 milions restants corresponen a la construcció pura i dura del pàrquing..  
Per això Més Algemesí afirma que “novament l’Ajuntament intoxica l’opinió pública a base de dades falses. La primera autoritat municipal hauria d’haver anat a l’oficina d’urbanisme i consultar un projecte que està a disposició de tots per saber el que val. La construcció en plena crisi amb diners públics d’un pàrquing que costa de construir directament 5,4 milions –incloent la reparació de la via pública que la seua construcció ha fet malbé-, i al que cal sumar tant el mig milió pel lloguer durant cinc anys de l’actual mercat municipal,com a mínim, un altre mig més per l’enderrocament de l’anterior mercat i perl cost de les obres de remodelació que s’arribaren a fer, mostren com aquest Mercat costarà als contribuents valencians més de 6’4 milions.  6,4 milions que eixen de les arques públiques per a fer realitat un pàrquing el valor del mercat del qual és de 4 milions –segons la taxació oficial feta per l’arquitecte municipal-. Per molt que diga el contrari el primer edil, aquest és el negoci més ruïnós que s’ha fet a Algemesí, ja que mai es recuperaran els diners que s’han invertit.
El que resulta més preocupant, segons denuncia Més Algemesí,  és la quimera de considerar factible, com indica a la premsa, el poder cobrar una de bestreta una indemnització de 800.000 a la concessionària del pàrquing en rotació (i de l’ORA), cànon que se sumaria al lloguer a abonar. Donada l’actual conjuntura econòmica aquesta desorbita xifra és simplement irreal i surrealista, tal com ha estat tot el que ha envoltat la construcció d’aquest pàrquing.
La imprevisió de l’actual equip de govern, i uns pressupostos elaborats més a base de desitjos i quimeres que d’informació veraç i tècnica, fa que el proper any aquest pàrquing puga convertir-se en un autèntic malson per a l’economia municipal. Tot això sense oblidar que de no vendre’s places suficients perilla la construcció del Centre Polivalent o la reparació de les vies públiques.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada