dimarts, 25 de juny del 2013

COMPROMÍS PER L’AIGUA FORÇA A LA GENERALITAT A CONTEMPLAR LA CONCESSIÓ La constant i contínua reivindicació de Compromís per l’Aigua, (Més Algemesí, Compromís Ribera Alta i Compromís Ribera Baixa) d’una concessió d’aigua per a la Ribera ha obligat a la Generalitat a obrir una porta que no volia. “És per això que volem mostrar la nostra alegria perquè poc a poc la Generalitat Valenciana, governada pel PP, va canviant la seua postura respecte de la concessió d’aigua que portem mesos demanant”.


Des de de la seua constitució Compromís per l’Aigua demana una concessió d’aigua per als “tretze pobles de la potabilitzadora”, sense cap tipus d’intercanvi, al nou Pla de Conca del Xúquer. Segons Compromís per l´Aigua, hi ha pràctica unanimitat social, fins i tot entre els populars de la Ribera, però la Generalitat no es posava del costat de la societat de la Ribera i no exigia al Ministeri de Medi Ambient la concessió d’aigua per a la Ribera
No obstant això, les declaracions de José Alberto Comos, Director General de l’Aigua efectuades a Benifaió el dissabte 23 de juny, un dia després que Compromís per l’Aigua denunciara l’engany del conveni que es vol signar i exigirà fermament la concessió, mostra que a poc a poc el PP va entenent la veritable necessitat de l’aigua a la Ribera, encara que les mesures que vol aplicar no són les més adequades de totes.
Des que Compromís per l’Aigua ha pres la iniciativa en aquesta qüestió, la postura de la Generalitat ha anat canviant als darrers mesos. Han passat de negar la necessitat de la concessió, a admetre que la Ribera hauria de tenir una reserva d’aigua per a ús de boca, i que aquesta seria compatible amb un pacte amb les comunitats de regants. “Ens alegrem, i molt, d’aquesta evolució, però pensem que no hi ha prou. La concessió d’aigua per a ús de boca per a la Ribera ha de ser independent de la que ja hi ha per als regants i usuaris tradicionals”.
Segons afirmen des de Compromís per l’Aigua, “anem a continuar treballant per a fer realitat el que és una demanda de tota la societat de la Ribera, una concessió d’aigua sense cap mena d’intercanvis, que faça realitat el dret de les persones a disposar a les seues aixetes d’aigua de qualitat. És per això que el passat diumenge 23 de juny estiguérem presents a la potabilitzadora de la Garrofera d’Alzira representants de Compromís i de Més Algemesí dels “tretze pobles de la potabilitzadora” exigint l’acabament de les obres de conducció de l’aigua cap als nostres pobles”. En aquesta ocasió van comptar amb la presència dels diputats Joan Baldoví (a les Corts Espanyoles) i Juan Ponce (a les Corts Valencianes).


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada