dimecres, 5 de desembre del 2012

VALÈNCIA ACULL LES II JORNADES ESTATALS SOBRE NOUS MODES I ESTRUCTURES EN LA DANSA


La directora de la Fundació Antoni Tàpies, Laurence Rusell i la directora de l’Àrea de Promoció Internacional de l’ICEC, Marisol López, es donaran cita en aquestes Jornades, juntament amb altres ponents, per a buscar nous models polítics i culturals que ajuden a resoldre les carències estructurals de la dansa en el marc de la crisi.


La dansa, un sector professional que en 2013 patirà un retall estatal pressupostari del 70%, serà el centre d’atenció, anàlisi i debat de la segona edició d’Horitzontal. Jornades sobre Nous Modes i Estructures en la Dansa, programades a València el pròxim 10 i 11 de desembre.
Organitzades per la Federació Estatal de Companyies i Empreses de Dansa (FECED) juntament amb l’Associació Valenciana d’Empreses de Dansa (AVED), les Jornades, obertes al públic per inscripció gratuïta, s’articulen en diferents taules de treball pensades per a dissenyar estratègies que contribuïsquen a estructurar polítiques i models culturals per a les arts del moviment en el marc de la crisi que travessa el sector.
Com destaca Ana Extremiana, presidenta d’AVED, aquestes segones trobades “es plantegen en continuïtat amb la primera edició, però busquen adoptar un caràcter més constructiu i fer que les línies de treball resultants servisquen com a ferramentes per a futurs escenaris de diàleg amb les administracions públiques”. Les Jornades, que es desenvoluparan en Les Naus Centre de Creació, pretenen així arreplegar posicionaments i experiències dels distints agents del sector

Nous horitzons

Traçar nous horitzons per a la dansa és l’objectiu que perseguixen les dos taules de treball. La primera d’elles, Internacionalització de la dansa, se suma a les iniciatives empreses des de diferents àmbits per a tractar de viabilizar i eixamplar els modes i canals de distribució de les companyies. Una temàtica que abordarà la directora de l’Àrea de promoció de l’Institut Català de les Empreses Culturals (ICEC), Marisol López, i la responsable d’Espanya Exportació i inversions de l’Institut Espanyol de Comerç Exterior (ICEX), Sonsoles Huidobro. Enfront d’ella, la segona taula de treball, Pràctiques col·lectives en la creació contemporània, atendrà els discursos i pràctiques creadores, formulades des del col·lectiu i el comú, com a emergències necessàries en el context actual. En ella participarà la investigadora en arts escèniques Victòria Pérez Royo o Idoia Zabaleta, coreògrafa d’Oració Kreacio Espazioa, entre altres ponents.
Com a novetat, la trobada compta enguany amb el Taller Col·lectiu: Hàbitats, espais i llocs. En ell, combinant l’acció i la fisicalitat amb diferents metodologies col·laboratives, s’abordaran aquells espais i llocs que les arts del moviment comencen a habitar i ocupar, interpel·lant-los i qüestionant-los, al mateix temps que eixamplant el seu camp d’acció. Una qüestió que tractarà la directora de la Fundació Tàpies, Laurance Rusell; Arantxa Mendiharat, portaveu de Connexions improbables; i la ballarina Sandra Gómez de la Cia Losquequedan.
Com explica Extremiana, “les metodologies que travessen les jornades partixen de la
mixtura de generar processos d’autoformació dels assistents amb el debat participatiu i
la construcció corporativa de línies de treball, tractant d’articular les jornades des de l’elaboració en horitzontal, d’ací el títol de les mateixes”.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada