dimecres, 16 d’octubre del 2013

LA FAMÍLIA DE L’HISTORIADOR VALENCIÀ MIGUEL GUAL CAMARENA FA UNA DONACIÓ AL ARXIU MUNICIPAL D’ALZIRA



 La família de l’historiador valencià Miguel Gual Camarena ha donat a l’Arxiu Municipal de l’Alzira un fitxer que conté al voltant d’un miler de fitxes amb notes i notícies sobre la geografia i història d’Alzira i dels pobles de la seua comarca. Gual Camarena va ser professor de l’Institut Laboral d’Alzira entre 1953 i 1956 i va arribar a ocupar la direcció del centre.
Miguel gual Camarena va desenvolupar una intensa activitat formativa i cultural en la Ciutat i va freqüentar amb assiduïtat l’arxiu municipal, treballant els seus fons documentals, particularment els de l’Edat Mitjana i l’Edat Moderna, va donar a la llum entre altres textos d’interés el magnífic treball titulat: ‘Estudi historicogeogràfic sobre la Séquia Real del Xúquer’ així, com nombrosos articles en la premsa regional i en revistes especialitzades sobre aspectes del passat del territori de la comarca riberenca.

Des de la regidoria de Cultura i Patrimoni, l’edil Carlos Correal, ha valorat “la generositat dels donants” i ha assenyalat que “el fitxer està, a partir d’estos moments, a disposició de quants historiadors i investigadors estiguen interessats en el mateix”.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada