dimecres, 16 d’octubre de 2013

EL DIPUTAT DE COMPROMÍS JUAN PONCE DEFENSA LA CONCESSIÓ D’AIGUA DEL XÚQUER PER A CARCAIXENT


El diputat de Compromís a les Corts Valencianes, Juan Ponce, es va reunir el passat divendres, 11 d’octubre, amb representants de la Reial Séquia de Carcaixent, en un encontre emmarcat dins la campanya de Compromís Ribera Alta “Compromís per l’Aigua”.
L’objectiu de la reunió era conèixer, de primera mà, l’opinió dels agents socials i econòmics sobre la problemàtica de l’aigua, així com l’estat en què es troba el sector agrari a Carcaixent. En este sentit, una de les conclusions de la reunió va estar constatar l’abandonament institucional que pateixen els llauradors valencians, i veure com se’ls utilitza políticament amb una clara finalitat electoral.

En opinió del president de la Reial Séquia de Carcaixent, Pere Borràs, ara per ara, els òrgans de representació estan excessivament polititzats, i resulten poc útils de cara a resoldre els problemes de l’agricultura.
Important també va ser la recomanació a totes les parts de millorar el coneixement sobre el sector, especialment pel que fa a la situació del riu Xúquer, dels regadius i de les necessitats de l’agricultura quant a inversions. Tot això perquè sovint s’escolten moltes opinions tòpiques o faltes de rigor o es plantegen, per exemple, solucions globals que no tenen en consideració les particularitats territorials, per la qual cosa esdevenen actuacions innecessàries i una despesa que ben bé podria tindre una destinació alternativa més profitosa.
Per a Juan Ponce, diputat de Compromís en les Corts Valencianes, la reunió va estar altament positiva, i d’ella va traure una conclusió molt clara: “cal promoure l’encontre de tots els sectors afectats per la problemàtica de l’aigua. Encara que mediàticament semble el contrari, les coincidències en temes com ara el Pla de Conca del Xúquer són molt grans, i no pot ser que els interessos polítics passen per davant dels interessos de les persones, ja siga en relació a l’aigua per a boca, ja siga a l’aigua per a reg. És hora que s’explique clarament què éstà passant amb els regadius de la Manxa, que sobreexploten el Xúquer i posen en perill l’abastiment de la Ribera. La responsabilitat ens obliga a tots a unir esforços en defensa de l’aigua i de l’agricultura; especialment ara que el govern de l’Estat ha presentat el nou Pla de Conca del Xúquer, i està oberta la possibilitat de presentar al·legacions”.
En finalitzar l’encontre, Juan Ponce es va reunir amb els membres del col·lectiu local de Compromís i posteriorment va assistir al tradicional Concurs de Paelles de les Festes Majors de Carcaixent, compartint taula i ambient festiu amb militants i simpatitzants.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada