dilluns, 21 d’octubre del 2013

EL CONSISTORI D´ALMUSSAFES BONIFICARÀ EL CONSUM D´AIGUA PER AL 2014


Els veïns també podran sol·licitar una subvenció per a obres de millora de les seues instal·lacions d'aigua

De forma complementària a la reducció d'impostos que està realitzant l'Ajuntament d'Almussafes des de l'inici de la crisi econòmica, ja s'està estudiant aplicar una bonificació del consum d'aigua potable per a l'any que ve, una mesura que beneficiarà principalment als parats, el col·lectiu de jubilats i pensionistes, així a les famílies nombroses i a aquelles altres que facen un ús racional de l'aigua. Esta iniciativa de reducció dels rebuts en l'apartat referit al consum també naix d'una promesa realitzada per l'equip de govern durant la instal·lació dels comptadors en la localitat. L'objectiu de disminució notable del consum global d'aigua en el nucli urbà s'ha aconseguit, per la qual cosa en el 2014 es faran efectives les bonificacions, així com una nova línia de subvenció per a aquells veïns que requerisquen de treballs de reparació de fugues d'aigua en els seus immobles.


Actualment, el consistori d'Almussafes està desenrotllant un estudi que permeta la bonificació en el 2014 del consum d'aigua a determinats col·lectius de la localitat, com jubilats, famílies nombroses, desocupats sense prestacions o amb subsidi, i també a aquelles famílies que facen un ús racional de l'aigua.

Al febrer del 2012, tots els immobles, comerços i indústries del nucli urbà del municipi d'Almussafes disposaven ja dels corresponents comptadors, que es van instal·lar durant uns quants mesos per part de l'empresa adjudicatària del servici. Esta acció ha permés que durant l'últim any s'haja produït una reducció substantiva de la quantitat d'aigua consumida en la localitat, a més d'haver solucionat una gran quantitat de problemàtiques de fugues en la xarxa. A esta iniciativa, cal sumar un altre tipus d'accions, com la sectorització de la xarxa de l'aigua potable i la instal·lació de vàlvules de control, mesures que han format part del procés del control del consum d'aigua desenrotllat per part de l'ajuntament des de l'any 2009.

De fet, en el 2008 només en el nucli urbà es van consumir 1.384.010 metres cúbics d'aigua, una xifra que després de l'aplicació de les esmentades mesures es va reduir gradualment, situant-se el consum en el 2009 en 1.264.710 metres cúbics, en el 2010 en 1.158.340 metres cúbics i en el 2011 en 950.390 metres cúbics.

La instal·lació dels comptadors de control i el pagament de l'aigua per part dels veïns de la localitat ha permés, així mateix, una major consciència social i responsabilitat quant al consum, que en el 2012 s'ha establit en 817.880 metres cúbics.

S'ha observat que el consum al llarg d'estos últims anys ha permés una reducció progressiva anual de fins a 550.000 m3, és a dir 550 milions de litres menys consumits que en 2008, a pesar de l'increment quant a nombre d'habitants. De fet, Almussafes ha passat d'un consum mitjà per persona i dia de més de 450 litres, a un consum d'aproximadament 250 litres que, manifesten fonts municipals, “és molt més racional, encara que considerem que encara s'ha de reduir sensiblement, ja que la mitjana espanyola s'establix en 170 litres per persona i dia”.

Per a aconseguir este objectiu de reducció, l'ajuntament posarà a disposició de tots els usuaris de forma gratuïta, abans de final d'any, filtres reductors del consum d'aigua per a les aixetes dels lavabos i de les cuines, la qual cosa permetrà disminuir el consum fins a un 50%. A més, per al 2014 es crearà una línia de subvencions per a obres de millora de les instal·lacions d'aigua en les vivendes que eviten i reduïsquen les pèrdues.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada