divendres, 25 d’octubre del 2013

ALGEMESÍ CELEBRA EL DIA MUNDIAL DE L’OSTEOPOROSI AMB UN TALLER SOBRE ESTA MALALTIA



La conferència ‘Dones fortes fan dones encara mes fortes’ s’emmarca dins del taller d’Escola d’Esquena que informarà les persones majors sobre la prevenció i les cures pal·liatives per a millorar la seua qualitat de vida
 L’Ajuntament d’Algemesí, a través de la Regidoria de Sanitat, en col·laboració amb el Departament de Salut de la Ribera i el centre de salut Pública d’Alzira, van celebrar de manera oficial el dia mundial de l’osteoporosi, que es commemora cada 20 d’octubre, amb una conferència dirigida a persones majors.

Les encarregades d’impartir la xarrada són la fisioterapeuta Marina Castillo Bueno, contractada pel consistori dins del programa de beques de formació per a titulats superiors, i la doctora i tècnica de Salut Pública, Amparo Pelechano. Ambdós van informar les persones susceptibles de patir osteoporosi de la importància de conéixer la malaltia, “ja que es tracta d’una malaltia silenciosa que es manifesta per mitjà de fractures que es produïxen quan ja es troba en una fase d’evolució avançada”, expliquen. D’ací, “la importància del diagnòstic precoç i de la prevenció de l’osteoporosi per a evitar que es produïsquen fractures que poden resultar molestes i empitjoren la qualitat de vida dels pacients” assegura, el regidor de Sanitat de l’Ajuntament d’Algemesí, Antonio F. Saá Carrasco.
El lema proposat per a enguany ‘Dones fortes fan dones encara mes fortes’, pretén incidir sobre dos aspectes. El primer és conscienciar les dones postmenopàusiques, que són les que tenen major risc de desenvolupar osteoporosi i patir fractures derivades d’esta malaltia. I finalment, donar a conéixer pautes per a reduir les probabilitats de patir la malaltia o reduir els seus efectes. Les recomanacions dels experts són: realitzar exercici de forma regular, portar una dieta rica en nutrients saludables per als ossos, evitar hàbits de vida com el tabac o l’alcohol, conéixer els factors de risc que no es poden modificar i sobretot, visitar el metge per a fer un diagnòstic precís i aplicar el corresponent tractament.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada