divendres, 27 de setembre de 2013

LA FUNDACIÓ PER A PERSONES AMB MALALTIA MENTAL DE SUECA INAUGURA UNA EXPOSICIÓ


 Amb motiu del Dia Mundial de la Salut Mental que se celebrarà el pròxim 10 d’octubre, la Fundació de la Comunitat Valenciana Santos Andrés, Santiago i Miguel per a persones amb malaltia mental ha inaugurat una exposició fotogràfica davall el títol “Som tan diferents...?”, amb la qual pretén mostrar el dia a dia dels usuaris i, especialment, “conscienciar a la societat que no són tan diferents, a pesar del seu diagnòstic, respecte a qualsevol altra persona. A través de cada una de les 12 fotografies que componen esta mostra, es busca que l’espectador se senta identificat amb ells, fomentant així l’empatia cap a estes persones que patixen un transtorn mental i que, per això, poden patir l’estigma que els impedix dur a terme la vida que els agradaria, sense rebutjos ni pors”, ha explicat Silvia De la Cruz, educadora monitora de la Fundació.

A l’acte inaugural van assistir l’alcalde de Sueca, Salvador Campillo; els regidors de Cultura, Josep Navarro; Acció Social, Pilar Moncho; i Esports, Teresa Ribes; el secretari i membre fundador del Patronat de la Fundació, Vicente González; i el director de la sala d’exposicions, el pintor Conrado Meseguer, entre altres. Tots ells van recalcar el valor del treball que es realitza en este centre, “tot un referent a nivell autonòmic, en pro de la rehabilitació d’estes persones dotades d’una sensibilitat especial”, en paraules de l’alcalde.
Les fotografies han sigut realitzades per diferents companys de la Fundació i retraten el dia a dia de cada un dels usuaris. Pretenem identificar les seues capacitats; allí fem falles, obres d’art... són molt creatius. També produïm objectes artesanalment per a vendre, treballem molt l’esport... L’objectiu és transmetre que fan el que qualsevol altra persona”, en paraules de De la Cruz. A més de les fotografies, l’exposició oferix un audiovisual amb què es pretén interactuar més amb el públic. El vídeo arreplega els testimonis dels usuaris sobre els seus diagnòstics i la seua integració en la societat, “és intimista, molt pròxim, i et fa connectar molt amb ells i comprendre’ls”, ha explicat De la Cruz.
L’exposició “Som tan diferents...?” podrà ser visitada, fins al 29 de setembre, en l’Espai Moret de la sala d’exposicions Els Porxets.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada