dilluns, 30 de setembre del 2013

EL PSPV-PSOE UTILITZA EL SEU PES POLÍTIC EN EL CONGRÉS PER A DENUNCIAR LA CONTAMINACIÓ DE L'AIGUA POTABLE EN LA RIBERA



 Dimecres passat 25 de setembre, en el ple del Congrés dels Diputats, José Luis Ábalos diputat i portaveu de Medi ambient del PSOE, va preguntar a l'executiu de Mariano Rajoy si s'estava fent tot el possible per a garantir l'aigua de consum humà sense nitrats ni pesticides en la Ribera. El diputat socialista li va recordar al PP que són els responsables del Pla Hidrològic del Xúquer, i per tant tenen la possibilitat de donar una reserva d'aigua del riu Xúquer per als municipis de les dues riberes, en molts dels quals han aparegut en l'aigua potable, pesticides prohibits per la UE, i no comercialitzats des de 2003.

José Luis Ábalos va criticar que Espanya haja d'ajudar a altres països perquè tinguen garantit el dret a l'aigua potable, i no obstant açò en aquest país, es dóna la mateixa situación, sense que el govern faça res, solament intentar fer negoci amb l'aigua dels regants. “Així el PP pretén que els ciutadans paguen el que han contaminat uns altres, amb els mals usos de productes prohibits”.
Ximo Puig, diputat nacional socialista, va anunciar que a causa de la passivitat i irresponsabilitat del govern valencià competent en aquest tema, el PSPV presentarà al·legacions al Pla Hidrològic Nacional del Xúquer per a demanar la concessió d'aigua de superfície per als municipis afectats de les riberes alta i baixa, que com va dir el diputat del PP, Andrés Ballester, els seus ciutadans s'estaven enverinant a gust, ja que molts havien votat al PP.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada