dilluns, 15 de juliol del 2013

ELS TORNEJANTS D’ALGEMESÍ PORTEN “LA FUGA” AL CENTRE PENITENCIARI DE PICASSENT


 El ball de Tornejants ha visitat durant dissabte passat 13 de juliol el centre penitenciari de Picassent a fi de realitzar una demostració als presos de la cultura i dansa que este ball simbolitza dins de la Processó de la Mare de Déu de la Salut, les festes de la qual són Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat per la Unesco.
Els membres d’esta dansa ancestral van estar acompanyats per l’Alcalde d’Algemesí, Vicent Ramón García Mont i per l’alcaldessa de Benifaió, Amparo Arcís, qui no va voler perdre’s esta simbòlica representació, així com representants de la pastoral del centre penitenciari.

Així doncs, el grup de Tornejans, va realitzar diverses actuacions en huit mòduls, dels múltiples que conformen el recinte penitenciari perquè els presos i familiars pogueren disfrutar d’esta noble dansa ancestral.
Es tracta d’acostar esta dansa i les Festes de la Mare de Déu de la Salut d’Algemesí en tots els àmbits de la societat a fi de donar a conéixer les tradicions històriques de la localitat” explica l’Alcalde d’Algemesí, Vicent Ramón García Mont.
Els Tornejants és un dels balls més cridaners de les processons del 7 i 8 de setembre la referència del qual es troba escrita en documents de l’any 1800, encara que els estudis històrics centren la seua incorporació entre els segles XVII i XVIII. Es tracta dels cavallers que, de forma solemne i hàbil, ballen a la Mare de Déu. Els seus dos balls porten com a nom floretes i fuga.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada