dilluns, 22 de juliol del 2013

EL PSOE D’ALZIRA REBUTJA LES MODIFICACIONS DE L’ALCALDESSA AL REGLAMENT ORGÀNIC MUNICIPAL I PRESENTARÀ AL·LEGACIONS


Evitar l’accés a la informació als grups municipals és alguna de les modificacions que Elena Bastidas està protagonitzat i entén com democràtiques”.

La portaveu socialista, Isabel Aguilar, manifesta que el Partit Popular i Elena Bastidas, unilateralment ha decidit reformar el Reglament Orgànic Municipal; “és a dir canviar les regles de joc al seu capritx i sense consens. Expeditivament s’han carregat anys de consens entre totes les forces polítiques”.
Segons Aguilar el passat 11 de juliol es va publicar en el BOP la modificació del Reglament Orgànic Municipal que el PP va aprovar en el passat ple de forma unilateral. Esta modificació suposa un greu retrocés democràtic, perquè no ha comptat amb el suport de cap grup de l’oposició, demostrant així el PP el que entén com a participació.

La responsable socialista considera que restringir les mocions de l’oposició, circumscriure-les estrictament a l’àmbit local, reduir el temps d’intervenció en els plens, poder llevar la paraula als regidors quan a l’Alcaldessa considere que es desvia del tema o evitar l’accés a la informació als grups municipals són algunes de les modificacions que Elena Bastidas està protagonitzat i entén com “democràtiques”.
Segons Aguilar allò que s’ha succeït en el ple de juny amb al modificació del ROM és el preludi del trist comportament antidemocràtic de la Presidenta de tots els Ajuntaments de la Comunitat Valenciana. “Elena Bastidas pot sentir-se orgullosa perquè passara als annals de la democràcia municipal per ser una Alcaldessa prepotent i sense saber el que significa la democràcia”.
La dirigent socialista manifesta que en el funcionament dels plens ha d’imposar-se el diàleg, entre totes les forces polítiques, perquè tots els regidors representats allí són els triats pels veïns d’Alzira.
Aguilar denúncia que en esta legislatura, Elena Bastidas, està governant l’Ajuntament d’una forma presidencialista i de tarannà dictatorial. “Una vegada més instem a la Sra. Bastidas a què depose la seua actitud antidemocràtica i considere que el consens i el diàleg és l’única forma de governar als alzirenys”.
Segons Aguilar modificar el reglament de funcionament sense consens no és la millor manera d’exercir de forma democràtica el govern d’Alzira. La Sra. Bastidas no ha d’oblidar que cada quatres anys els ciutadans tenen en les seues mans la decisió de qui volen que els governe i al PP i a Elena Bastidas, amb estes actituds no els tornaran a triar.
Aguilar recorda que els temps del règim anterior ja han passat. “Ara estem en el segle XXI, on s’ha de governar comptant amb tots, per mitjà del consens i el diàleg, l’ací mane jo ja no existix, forma part d’una època que ningú vol recordar”. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada