divendres, 14 de juny del 2013

L´AJUNTAMENT D´ALGEMESÍ INICIA EL TRACTAMENT CONTRA LA MOSCA DEL MEDITERRANI



 L’Ajuntament d’Algemesí, a través de la Regidoria d’Agricultura i el Consell Agrari, aplicarà el tractament contra la ceratitis capitata, més coneguda com a mosca del mediterrani o de la fruita. Igual que en anys anteriors, el consistori emprendrà esta campanya per a preservar al camp d´Algemesí i la producció de cítrics en la mesura que siga possible amb la col·locació de trampes atraients d’este insecte de la família dels dípters.

Enguany el tractament s’iniciarà a principis del mes de juliol i des d’eixa data es rerelizarán els treballs necessaris esperant que la seua efectivitat es desenvolupe durant els pròxims tres mesos. No obstant això, els tècnics de l’àrea corresponent de l’Ajuntament realitzaran revisions en les zones en què es col·loquen les trampes al mes i una altra als dos mesos de la seua col·locació, “amb l’objecte de comprovar l’estat de les mateixes i el seu nivell d’efectivitat, ja que si no es registren els resultats esperats es procedirà a la seua reposició o substitució”, explica el regidor responsable de l’Àrea d’Agricultura, Vicent Felici.
Les trampes s’ubicaran en diversos punts del terme municipal, i es col·locaran principalment en aquells arbres, situats de forma aïllada, i que per les seues característiques són proclius a facilitar l’expansió d’esta plaga, com les figueres, ginjolers i altres exemplars, la relació de les quals ja existix en el Consell Local Agrari.
Per este motiu i per a garantir l’efectivitat del tractament la Regidoria d’Agricultura invita els agricultors de la localitat a què comuniquen en el Consell Agrari Municipal aquells punts en què creguen adequat que hagueren de col·locar-se les trampes, a fi de completar i millorar el seguiment i control d’esta plaga de la mosca de la fruita que preocupa els agricultors de la ciutat des de fa anys.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada