dimarts, 23 d’abril de 2013

L'AJUNTAMENT DE L'ALCÚDIA REGALA 1.200 LLIBRES ALS ESCOLARS Cada alumne d’infantil i primària escolaritzat a l’Alcúdia ha rebut un exemplar de regal per a commemorar el Dia del Llibre, a més s’han fet lots per a les biblioteques dels dos centres de Secundària del poble, el col·legi Sant Andreu Apòstol i l’IES Els Évols

Hi ha llibres per a tots, des dels menuts de l’escola Infantil Municipal de 0 a 3 anys fins els alumnes de Batxillerat. L’ajuntament de l’Alcúdia, fidel a la seua intenció de donar prioritat a la cultura i l’educació i molt especialment a l’activitat lectoescritora, tanca esta setmana una sèrie d’actes que venen celebrant-se des del 10 d’abril i culminaran dijous 25 amb la gala de lliurament dels Premis Abril de Literatura Infantil i Juvenil, que fa enguany la seua XI edició.

Del 10 al 13 d’abril: xerrades- col·loqui i Festa del Llibre

A partir del dia 10 d’abril, i coincidint amb l’exposició “Com es fa un llibre, cedida per l’Editorial Bromera i per la qual han passat els escolars de 3r cicle de totes les escoles del poble, s’han fet també dues xerrades -col·loqui destinades a potenciar la lectura en família: el dia 10 de vesprada, a la Casa de la Cultura, Josep Antoni Fluixà va introduir uns “Consells Pràctics per a escollir un llibre adequat”, un tema que preocupa a molts pares que volen inculcar l’hàbit lector en els seus fills. En la mateixa línea, però divendres 12 d’abril, va ser Adelina Espanya qui dona també consells pràctics “per a despertar el plaer de llegir en família”. Per acabar la setmana, dissabte 13 es va celebrar al Parc del Patinatge la III Festa del Llibre, amb venda i exposició de llibres, cercavila, actuacions del cantacançons Dani Miquel i la Contacontes Almudena Francés, tallers, recital de poemes d’Estellés i signatura d’exemplars per part d’autors de La Ribera.


Dia 23 regal de llibres per a tots i animació lectora per als més menuts

Este matí, els alumnes de l’escola Infantil Municipal han visitat la Biblioteca i han escoltat la història de Sant Jordi i el Drac. El conte estava tan emocionant que fins i tot l’alcalde, Robert Martínez, s’ha assegut a terra i ha compartit l’activitat dels menuts amb molta atenció.
Després, els xiquets i xiquetes han pogut triar ells mateixos el llibre que volien fullejar, baix la mirada atenta de les professores i algunes mares que també han compartit la visita. Finalment ells i elles, com tots els escolars d’infantil i primària del poble, han rebut un exemplar de regal per a commemorar el Dia del Llibre.
El mateix ha passat a les tres escoles públiques del poble i també al col·legi concertat. En la foto els alumnes de 6é del col·legi Batallar acaben de rebre el seus de mans de l’alcalde i de la seua professora i regidora d’Educació de l’Alcúdia, Amparo Amat.

També ha hagut novel·les i algun assaig més apropiat per als alumnes d’ESO i Batxillerat, en estos casos l’ajuntament ha regalat als centres un lot de llibres adequats al seu nivell.

XI Edició dels Premis Abril

El darrer acte al voltant dels llibres se celebrarà el proper dijous, a les 6 de la vesprada a la Casa de la Cultura de l’Alcúdia. Es tracta de la XI edició dels Premis Abril de Literatura Infantil i Juvenil, que premia cada any tres treballs per cicle educatiu, des d’infantil (en el qual cas els premis són col·lectius per a tota la classe) fins a Batxillerat. Tots els treballs premiats se publicaran a posteriori en un llibre electrònic que es podrà consultar a la plana web de l’Ajuntament, tal i com es pot consultar ja, a partir de hui, el pertanyent als Premis Abril de 2012. A més, la gala serà gravada per a penjar-la després a la TV per internet del poble, www.lalcudiatv.es

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada