divendres, 12 d’abril del 2013

EL PSPV-PSOE DE LA POBLA LLARGA CRITICA L´ABANDONAMENT DE LA WEB MUNICIPAL



 El consistori de La Pobla Llarga té dos pàgines web totalment abandonades, que no oferixen cap informació actualitzada ni d’utilitat per als veïns. Els socialistes demanen una web operativa, on el ciutadà puga consultar informació i fer tràmits, com ja es fa en la majoria de les administracions.
Segons l´agrupació socialista de La Pobla Llarga, l’Ajuntament ni tan sols té clar quin és el seu domini. Actualment disposa de dos pàgines a Internet: lapoblallarga.net (totalment desfasada) i lapoblallarga.es (on figura informació de l’anterior legislatura). Per als socialistes, açò és un despropòsit de cara al ciutadà i als forasters perquè es crea una confusió que s’hauria d’evitar. D’altra banda, és indignant que a estes altures de la legislatura encara hi haja una web amb informació de la composició del govern de l’anterior exercici, mentre que en l’altra pàgina cap regidor té indicades les seues funcions, ni tampoc es facilita un correu electrònic o una altra forma de contacte amb ells. Per descomptat, la informació sobre els membres de l’oposició també és nul·la.
Pel que fa a la informació que s’oferix en qualsevol de les dos webs, cal criticar que estan totalment desfasades. En lapoblallarga.net apareixen els preus de l’Escola Infantil de fa 5 anys. Altres taxes tampoc s’han actualitzat, com la del fem, el poliesportiu o l’IBI.
l´agrupació socialista manifesta que la confusió que es pot crear al ciutadà o a qualsevol persona de fora que consulte la informació és evident.
Els socialistes no entenen com es pot permetre que durant més de 5 anys hi haja hagut publicitat d’una empresa privada a una de les dos webs, mentre que mai s’ha oferit esta possibilitat a cap comerç o empresa del poble.
La portaveu dels socialistes, Neus Garrigues, considera que “les webs municipals són una oportunitat per a fer una gestió més transparent i per a crear noves fórmules de contacte amb els ciutadans. Poden arribar a ser un substitut per a la majoria dels tràmits administratius i està clar que l’única cosa que es necessita per a impulsar-les és voluntat política. No estem parlant d’una gran despesa, al contrari, és una gran inversió”.
Els socialistes de La Pobla demanen que es millore immediatament la web municipal, que s’aposte pel domini .es perquè és més coherent i que es facilite a cada regidor un compte de correu electrònic amb este domini, de manera que el ciutadà puga contactar amb qualsevol membre de la corporació per a fer-li arribar dubtes, queixes i suggeriments.
En el capítol informatiu, la web hauria de permetre l’accés a qüestions importants per al ciutadà, com les dades dels últims anàlisis de l’aigua potable. Pel que fa als serveis, s’hauria de permetre qualsevol tràmit relacionat amb certificats i llicències. També seria molt interessant crear un tauler d’ofertes de treball de les empreses locals, així com les demandes dels veïns. I, finalment, caldria oferir a les empreses i comerços locals espais gratuïts per a publicitar-se. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada