dimarts, 23 d’abril del 2013

EL PATER INICIA UN TALLER DE VÍDEO PARTICIPATIU AMB DESOCUPATS DE LLARGA DURACIÓ ORIENTAT A LA INSERCIÓ LABORAL



 Dotze desocupats de llarga duració de la Ribera han començat hui un taller de formació amb el mètode innovador del vídeo participatiu, dins del projecte europeu VISTA, en el qual participa el PATER, amb l’objectiu de millorar les seues habilitats personals, comunicatives, socials i de treball en equip, necessàries per a la busca activa d’ocupació. Durant 10 sessions, i a través d’una metodologia on predominen les dinàmiques de grup, els participants lideraran el procés de creació d’un vídeo participatiu, en el qual expressaran les seues qualitats i potencialitats personals i laborals.
Segons el president del PATER, Cristóbal García, este taller busca que els participants, parats de llarga duració amb una situació anímica molt negativa, milloren la seua motivació, la seua autoestima i la imatge que tenen d’ells mateixos, quelcom necessari a l’hora de buscar ocupació, per exemple en una entrevista personal.
El projecte VISTA, en el qual s’inserix este taller, és un projecte europeu que té per objectiu ajudar les persones vulnerables a incorporar-se al mercat laboral i a desenvolupar un aprenentatge permanent, ja que en molts casos la falta de formació i l’analfabetisme són l’origen de l’exclusió social.
El mètode utilitzat és el vídeo participatiu, un enfocament pedagògic innovador que ajuda a millorar les habilitats socials bàsiques necessàries en els processos d’aprenentatge.
A través de l’elaboració d’un vídeo, els participants es convertixen en actors, directors i públic al mateix temps amb l’objectiu de millorar les seues capacitats de comunicació, cooperació i treball.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada