divendres, 1 de març del 2013

L’AJUNTAMENT D’ALGEMESÍ DEMANA A LES COMPANYIES ELÈCTRIQUES QUE REDUÏSQUEN EL COST D’ENERGIA PER A EXTRAURE AIGUA DELS POUS DE REG


 L’Ajuntament d’Algemesí s’ha sumat a la petició general i ha aprovat en sessió plenària i per unanimitat sol·licitar a les companyies elèctriques una reducció dels costos en les tarifes elèctriques per als pous dels regants.
Es tracta d’una moció en què s’assegura que el preu de l’energia per als pous de reg ha augmentat en els últims anys un 70% i afecta els agricultors de la Comunitat Valenciana que disposen d’este mètode per a poder regar.
Des del consistori es considera que la complexa situació que travessa el sector agrari valencià es deu al baix preu que es paga als agricultors, els elevats costos de producció i les condicions climatològiques negatives. La situació d’extrema sequera dels últims anys en algunes localitats valencianes ha obligat a extraure aigua dels pous de reg amb un cost molt elevat que s’ha incrementat de forma notable en els últims anys.
La Federació Valenciana de Municipis i Províncies ha abanderat esta reivindicació per a adequar el preu de l’energia elèctrica destinada a ús agrícola per mitjà de la formalització de nous contractes de subministrament elèctric més adequats a la realitat i a la complexa situació que travessa l’agricultura en general.
En l’actualitat, hi ha prop de 20 pous en el terme municipal d’Algemesí preparats per a ser utilitzats com a pous d’aigua de reg però fins a la data els agricultors del municipi no han utilitzat, majoritàriament, este sistema.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada