dijous, 14 de febrer del 2013

LA PLANTILLA DE POLlCIA LOCAL D´ALZIRA SOL·LICITA EL RELLEU D’ELlSEO CANDELA.


 Fa quasi dos anys Eliseo Candela va adquirir el compromís de gestionar el departament de Policia Local. Els interlocutors socials li van fer partícip, no sense dificultats, de les necessitats que afligia a este col·lectiu. L’edil, lluny d’atendre a les reivindicacions de caràcter tècnic de la plantilla, ha dinamitat la pau social amb mesures unilaterals i sense atendre les diverses deficiències que els sindicats hem vingut reclamant constantment. Entre les principals deficiències és necessari millorar les dependències policials, instal·lacions del segle passat que han anat adaptant-se amb el pas del temps a base de pegats i pedaços, per a realitzar les funcions de les dependències policials. L’edifici actual
que alberga les instal·lacions policials és un dels considerats com d’especial protecció per l’Ajuntament no podent-se realitzar les necessàries reformes. El col·lectiu afectat considera que les dependències haurien de rehubicarse en un altre edifici que possibilite l’exercici adequat de les funcions d’una plantilla policial que atén les necessitats de més de 45.000 ciutadans d’Alzira.
Davant de la necessitat imperant d’unes instal·lacions adequades, s’ha emprés una reforma del repten, amb la finalitat d’ampliar el departament de multes, reduint el espai de treball i perpetuant així la precarietat de les dependències, en especial llocs tan importants com el d’atenció al ciutadà situat davall d’una escala.
D’altra banda, se li va comunicar la patent falta de personal que minvava les distintes seccions de la plantilla, a causa de les jubilacions, passos a segona activitat i cessaments per motius personals, esta plantilla havia vist reduït considerablement els seus efectius en el carrer. A açò cal sumar-li el corresponent envelliment dels treballadors ja que no convoquen places de agent des de l’any 2008. En resposta a la necessitat de personal i al envelliment de plantilla l’any 2012 es va recórrer a l’amortització de totes les places vacants no cobertes interinament, que junt amb la limitació estatal de la creació de llocs de treball en l’administració ha hipotecat el futur de la Policia local d’Alzira. Una altra de les reivindicacions plantejades va ser la necessitat de renovació del parc mòbil policial que està molt deteriorat, ja que en l’actualitat no es disposa de cap automòbil que compte amb menys de 300.000 Km ni amb menys de 10 anys, per tant estos vehicles de servici d’urgències no cobrixen amb garanties de seguretat les necessitats de mobilitat per a una correcta atenció.
L’edil va escoltar totes estes reivindicacions i va contestar ràpidament amb una única
mesura: eliminar el sistema de servicis extraordinaris de la policia local denominat "Bossa d’Hores". Este sistema, que venia acordant-se des de fa vint-i-cinc anys i que tan bon resultat ha donat al llarg de la seua extinta existència, garantia la presència dels efectius de policia local necessaris per a cada acte festiu de la localitat i, sense cap tipus de negociació, ha sigut eliminat substituint-se per hores extraordinàries a la carta.
A tots estos menyspreus cal sumar que durant el 2012, inclús havent-hi una partida econòmica pressupostada per a la reposició de la uniformitat, este ajuntament no s’ha dignat a renovar el calçat dels agents operatius que esta en ús des de fa mes de quatre anys, amen de la resta de la uniformitat, obligant els agents a prolongar el seu ús a pesar del desgast.
Estes reivindicacions se sumen a la falta de mitjans tècnics de treball, reducció en les retribucions, eliminació de drets consolidats, limitació en les incapacitats temporals i marginació d’este departament respecte de la resta del Consistori.
Estes deficiències plantejades i reivindicades per la plantilla de la Policia Local d’Alzira són conegudes i han sigut successivament ignorades per Eliseo Candela. Inclús després de tot allò que s’ha exposat cal dir que la Policia Local d’Alzira seguix prestant a la ciutadania un servici de qualitat gràcies a la implicació i l’esforç personal de tots els seus membres. És per tota esta falta d’implicació i atenció a les necessitats dels treballadors pel que el dia 14 de febrer es va sol·licitar al Consistori per part de tots els sindicats de treballadors amb representació en l’Ajuntament CSI-CSIF, UGT-FSP, SPPLB I CCOO el relleu d’Eliseo Candela, fins ara regidor delegat de la Policia Local.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada