divendres, 15 de febrer del 2013

EL PSPV-PSOE PROPOSA UN PLA DE FOMENT DE L’OCUPACIÓ I DE PROTECCIÓ SOCIAL PER A LA POBLA LLARGA


El pla va dirigit a persones en situació de desocupació que hagen esgotat qualsevol tipus de prestació, ajuda o subvenció per part de les Administracions Públiques. Des de l'inici de la crisi, l’evolució de l’atur en La Pobla Llarga ha passat de 180 persones en gener de 2008 a 415 en gener de 2013.
A La Pobla Llarga la falta d’un programa d’acció local i la falta de suport autonòmic per al foment de l’ocupació ha fet que en els últims anys, amb la crisi, no es comptara amb una taula de salvació per a centenars de ciutadans. Segons explica la portaveu socialista, Neus Garrigues, “el pla que proposem a l’Ajuntament contempla diferents mesures de creació d’ocupació i de protecció social per a ajudar les persones en situació de vulnerabilitat, per a la qual cosa es demana la col·laboració de les empreses locals amb l’administració local”.
La proposta del Grup Municipal Socialista de La Pobla Llarga contempla que tant l’Ajuntament com les empreses de la localitat creen llocs de treball, amb una durada màxima de 6 mesos de contracte. Estan convidades a participar totes les empreses establides al municipi, a excepció d’aquelles que tinguen en marxa un Expedient de Regulació d’Ocupació.
L'Ajuntament de La Pobla Llarga abonaria a les empreses seleccionades una ajuda a definir, corresponent i en proporció al tipus de contracte i de la seua durada, i que cobriria part de les retribucions del treballador. L'empresa, per la seua banda, correria amb la resta de despeses que poguera ocasionar la contractació, especialment les despeses de Seguretat Social, a més dels materials necessaris per a l’activitat productiva. Les empreses col·laboradores tindrien rebaixes en els impostos municipals.
El Pla va destinat a persones empadronades a La Pobla Llarga, amb una antiguitat mínima de 2 anys, que estiguen en l’atur i que hagen esgotat qualsevol tipus de prestació o ajuda. Es contemplarien tres grups de destinataris:

1er grup: aturats menors de 25 anys sense ocupació anterior, als quals es reservaria un 15% del pla. Dins d’este grup també es contemplaria la creació de Beques de Formació, per a joves entre 20 i 30 anys amb titulació universitària.
2n grup: aturats entre 25 i 45 anys, als quals es reservaria el 50%.
3r grup: majors de 45 anys, als quals es reservaria el 35% del pla.
Paral·lelament a la posada en marxa d’este pla, es contempla la creació d’un Consell Econòmic i Social, que faria un seguiment i que comptaria amb la participació de l’Ajuntament, els sindicats i els empresaris.
Pel que fa al Pla de Protecció Social, els socialistes proposen mesures específiques d’inserció sociolaboral de col·lectius desafavorits, la creació d’una borsa de treball comunitari (per a casos d’urgent necessitat i de major dificultat d'ocupació) i l’aprovació d’ajudes econòmiques temporals d’entre 400 i 600 € per a famílies que tinguen tots els membres en situació de desocupació. Finalment, estes mesures de protecció social es completarien amb una modificació de les Ordenances Municipals per a incloure bonificacions en les taxes i els impostos per a les famílies i les persones més vulnerables.
Els socialistes han presentat este conjunt de mesures mitjançant una proposta de resolució perquè s'incloga en l'ordre del dia de la pròxima sessió ordinària del Ple que es convoque, i a l'efecte del seu debat i votació.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada