dimecres, 27 de febrer del 2013

CULLERA ACULL EL PROGRAMA DE PREVENCIÓ DEL CÀNCER COLORECTAL


A partir de la segona quinzena de març de 2013, rebran cartes personalitzades amb totes les indicacions els hòmens i dones de Cullera entre 50 i 69 anys, per a fer-se una prova.

En total s’enviaran prop de 5000 invitacions.

La Direcció de Salut Pública del Departament de Salut de la Ribera està realitzant un programa per a previndre el càncer colorectal, també conegut com a càncer de còlon o intestinal. Es tracta d’un programa dissenyat per la Conselleria de Sanitat per a detectar un tumor freqüent que ha augmentat la seua incidència en la població, fins a situar-se en la segona causa de mort per càncer.
La segona quinzena de març, s’iniciarà en Cullera la segona ronda del programa en què dones i hòmens d’edats compreses entre 50 i 69 anys podran fer-se una prova de diagnòstic.
La prova, senzilla i gens molesta consistix en l’arreplega de matèria fecal per a analitzar la possible existència de sang oculta. Un fàcil sistema de diagnòstic precoç que pot solucionar molts problemes en el futur.
En total s’enviaran prop de 5000 invitacions.
El pròxim 13 de març de 2013, a les 19.00 h es realitzarà una xarrada informativa en La Sala d’Actes de la Casa de la Cultura, per part dels professionals del Centre de Salut Pública d’Alzira, per a informar la població i perquè participe en el programa de prevenció.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada