dimecres, 27 de febrer del 2013

UN TOTAL DE 230 ESCOLES I 13.000 ALUMNES DE PRIMÀRIA PARTICIPEN EN EL PROGRAMA DE PILOTA A´L’ESCOLA




 “En esta edició 2012-2013 del Programa Pilota a l’Escola participaran un total de 230 col·legis en tot el territori de la Comunitat i està prevista l’assistència d’uns 13.000 alumnes de 4t de Primària”, ha explicat el conseller de Governació i Justícia, Serafín Castellano, durant la presentació del Programa Pilota a l’Escola en el CEIP Federico García Sanchiz d’Alzira, a la que també han assistit el president de la Federació Valenciana de Pilota, Daniel Sanjuán, el director general d’Esports, Mateo Castellá i l’alcaldessa d’Alzira, Elena Bastidas.
Concretament, van sol·licitar el programa un total de 262 centres, dels quals van ser admesos 230 (119 de València, 73 d’Alacant i 38 de Castelló).
Segons el titular de Governació i Justícia, el Programa Pilota a l’Escola tracta de “fomentar el coneixement i l’afició a la pilota valenciana entre els més jóvens, ampliant la seua base social i garantint el seu futur tant a nivell amateur com a professional”.
Enguany s’ha modificat l’estructura del projecte per a fer-ho més àgil i atractiu als participants. D’una banda, es van a dur a terme unes jornades formatives per als docents, prèvies a la celebració de les sessions, en les que s’els proporcionarà informació sobre este esport i facilitarà la formació i el material necessari perquè puguen realitzar la unitat didàctica de pilota d’una forma més participativa. D’altra banda, s’ha canviat la part teòrica, facilitant a l’alumne el contacte directe amb el jugador professional, a través de la figura del “Alumne-Periodista”. Esta secció consistix en el fet que els alumnes realitzen una entrevista al professional encarregat del curs per a conéixer la història i els orígens de la pilota i les principals característiques de la millor manera possible, de la mà de professionals.
Una altra de les novetats del final del curs consistirà en una competició en què podran participar tots els col·legis que estiguen interessats. Este campionat es jugarà en la modalitat de ‘raspall’ i, a nivell comarcal, les escoles s’agruparan per zones, tenint com a seu els trinquets de la comarca. D’esta manera, tots els alumnes que no hagen entrat mai en estes instal·lacions, tindran l’ocasió de conéixer-les i jugar en elles una partida.









Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada