dimarts, 15 de gener de 2013

SUECA CELEBRA LA FESTIVITAT DE SANT ANTONI ABAD


La família Collantes, en col·laboració amb la Regidoria de Festes de l’Ajuntament de Sueca, ha organitzat una sèrie d’actes per a celebrar la festivitat de Sant Antoni Abad el pròxim dia 17. La tradicional processó, acompanyant la imatge del sant, s’iniciarà a les 11.30 hores, des del número 13 de la Ronda del País Valencià, i finalitzarà en l’església de Sant Pere, on se celebrarà una missa a les 12 hores. Al finalitzar, s’iniciarà novament la processó per a traslladar la imatge del sant fins la capella de l'Hospitalet, on tindrà lloc la benedicció d’animals i el repartiment dels tradicionals pans i garrofes.
Des de la Regidoria de Festes hem volgut, un any més, sumar-nos a esta tradició tan arrelada en el municipi col·laborant en els actes previstos, tant els del dia 17, de matí i vesprada, com en la romeria del dia 20, a fi de mantindre viva esta festivitat. Enguany, la tradicional fira de Sant Antoni se celebrarà el divendres, per tant, al coincidir amb el mercat ambulant que s’instal·la també tots els divendres en el carrer Sequial, la fira es muntarà en el parc de l’Estació i en els carrers adjacents”, ha afirmat el regidor de Festes, Dimas Vázquez.
Per la seua banda, els veïns del carrer Sant Antoni Abad han organitzat també una sèrie d’actes que començaran, a les 18 hores, amb una processó en què acompanyaran la imatge del sant fins a l’església de la Mare de Déu de Sales, on es realitzarà la benedicció dels pans i els animals. A continuació, a les 18.30 hores, tindrà lloc una missa en sufragi dels difunts del veïnat.
El divendres 18, se celebrarà la tradicional fira de Sant Antoni en el parc de l’Estació i carrers adjacents. Finalment, el dissabte 19, a les 20 hores, l’Associació “Amics de Sant Antoni” realitzarà el trasllat de la imatge del sant en processó, des del carrer Ausias March número 12, fins a l’església de la Miraculosa. Per al diumenge 20, a les 11 hores, l’associació té prevista la celebració d’una missa i, a continuació, es realitzarà la tradicional romeria davant de l’església, per a la benedicció dels animals i el repartiment dels pans i garrofes.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada