dimarts, 15 de gener de 2013

LA FILHARMÒNICA ALCUDIANA CELEBRÀ EL CONCERT D’ANY NOU


 Diumenge 13 de gener, a les 12 del migdia, tingué lloc a la Casa de la Cultura de l’Alcúdia el Concert d’any Nou, un concert que ja és un clàssic dins de la programació anual de la Filharmònica Alcudiana.
Com ja va sent habitual, el concert es va dividir en dues parts, la primera, protagonitzada per la Banda Juvenil baix la batuta de Rafael Doménech Vives i la segona a càrrec la Banda Simfònica i el seu mestre, Josep Lluís Masó Baldoví.
Este es un concert que recordaran especialment els saxofonistes de la banda, ja que, en les dues parts els saxòfons van tindre un paper preponderant: En l’actuació de la Banda Juvenil es va poder escoltar Amazing Grace, de John Newton, que és una peça per a banda i quartet de saxòfons, que van interpretar els saxofonistes Ana Briz, Javier López, Clara Cañaveras i Mario Rascón.
A la segona part de l’acte la banda simfònica interpretà el Concert per a saxòfon alt i banda de Ronald Binge, que consta de tres moviments: Allegro Spiritoso, Romanza i Rondó. Ací el protagonista va ser el jove saxofonista de la Filharmònica David Canet, que arrancà una gran ovació amb la seua interpretació, tant per part del públic assistent com dels propis companys de la Filharmònica i del seu director, José Luís Masó.
A més de les peces mencionades, el programa va estar composat per Painted Ponies Polka, de John Srutowski; The Second Walz, de Shostakóvich i Happy Bitrhday Variations de Peter Heidrich. Esta última peça, de la qual s’interpretaren 7 de les 16 variacions que va escriure el mestre Heidrich, estava dedicada al 25 aniversari de la Casa de la Cultura, com a tancament dels actes de commemoració que s’han celebrat al llarg del 2012.
A més, la Banda Juvenil va fer un regal al públic assistent: part dels seus components van desaparèixer de l’escenari en la darrera peça per a tornar disfressats, pel corredor entre el públic, ballant al ritme de Gangnam Style, interpretat per la resta de companys. Una manera divertida de felicitar el nou any .
Pel que respecta a la interpretació de la Banda Simfònica, a més del concerto de Saxo alt i banda, el mestre José Luís Masó va triar per a l’ocasió Pasadena, de Jacob de Haan; el fragment de Júpiter de l’obra Els Planetes, de l’anglés Gustav Holst i, com no, la Marxa Radezky que va posar la guinda a una magnífica matiné de Diumenge.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada