dilluns, 14 de gener del 2013

ELS FESTERS DE SANT ANTONI DE BENIFAIÓ ULTIMEN LA PROGRAMACIÓ


  Benifaió es prepara per a viure el pròxim cap de setmana una de les seues celebracions més tradicionals i participatives la festa religiosa dedicada a Sant Antoni.
El grup de festers que enguany està encarregat d’organitzar la programació ha preparat per a divendres que ve 18 la tradicional Cremà de la Foguera. La Plaça de Sant Antoni de Benifaió tornarà a concentrar a un gran nombre de veïns com cada any per a presenciar a partir de les 19:00 h el tradicional ritual del foc. Un poc abans, cap a les 17:30h les festeres repartiran la coneguda “xocolatà” entre els assistents.
El dissabte 19 les instal·lacions del centre cultural L’Arrossera, pròxim a la plaça de Sant Antoni, serà el punt de trobada per a arreplegar els pans que veïns, associacions i entitats facen arribar per a la seua posterior benedicció. De 16:00h a 20:00h serà l’horari d’arreplega de pans.
Ja el diumenge 20 tindrà lloc la festa en honor a Sant Antoni en la mateixa plaça. Cap a les 10:30 h està prevista la benedicció dels pans i de les típiques calderes com a acte previ a la solemne missa en honor del sant que se celebrarà a les 12:00 h en l’església parroquial. Després de l’acte religiós es durà a terme la benedicció d’animals en la Plaça de Sant Antoni on els veïns podran passar a la seua mascota per l’aigua baptismal.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada