divendres, 18 de gener del 2013

COMPROMÍS PER L'ALCÚDIA PRESENTA UNA MOCIÓ SOBRE EL SERVEI DE PEDIATRIA DEL CENTRE DE SALUT


Segons expliquen des de l´agrupació Compromís per l'Alcúdia, el Centre de Salut de l'Alcúdia, dependent del Departament de Salut de la Ribera que gestiona per concessió administrativa el grup empresarial UTE Ribera Salud (Bankia, Sabadell, Adeslas, Lubasa i Dragados) compta amb un Servei de Pediatria de 2 pediatres.
El portaveu de Compromís a L´ajuntament de l´Alcúdia, Paco Sanz afirma que durant els últims mesos i a partir de la jubilació d'un dels dos pediatres, aquest servei, destinat als xiquets i xiquetes de la localitat, ha estat funcionant de manera deficient el que ha afectat a la qualitat del servei i als usuaris del mateix. “En distintes ocasions durant els últimes 4 mesos, els usuaris d'aquest servei, integrats en la llista del pediatra jubilat, s'han trobat sense cap metge pediatra quan han assistit a la consulta, derivant-los al Centre de Salut de Guadassuar o en alguns casos a l'altra pediatra del Servei de Pediatria de la nostra localitat”.
Per a Paco Sanz, aquesta situació ha ocasionat que durant distints períodes de temps el Servei de Pediatria de l'Alcúdia no ha comptat més que amb un sol metge, en lloc dels dos que ens corresponen.
El problema ha estat motivat per què des de la direcció del Departament de Salut de la Ribera no sempre s'han cobert les baixes produïdes o els períodes de vacances, originant un problema de desatenció als usuaris. També cal indicar que alguns dels metges substituts no eren especialistes en pediatria, sinó metges de medicina general.
El portaveu de Compromís explica que aquests problemes estan relacionats amb el model de sanitat de gestió privada aplicat a la nostra comunitat, com és el cas de l'Hospital de la Ribera i l'àrea de salut corresponent, concebut des d'un punt de vista del benefici empresarial i no com a servei públic, de manera que situacions com aquestes augmenten aquest benefici. “Hem de manifestar que amb la qualitat de l'atenció sanitària no es pot estalviar”. “Encara que en aquests moments el servei està normalitzat podem trobar-nos en situacions similars en qualsevol moment si la politica de l´empresa no canvia”. Afirma Sanz.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada