dimecres, 9 de gener de 2013

COMPROMÍS PER L'ALCÚDIA PRESENTA UNA MOCIÓ PER A DEMANAR LA RETIRADA DE LA LLEI WERT


S'exigeix que qualsevol reforma educativa es faça sempre a partir del diàleg i el consens amb la comunitat educativa

Per a Compromís per l'Alcúdia l’aprovació de la Llei Orgànica de Millora de la Qualitat Educativa (LOMQE) significaria un perillós retrocés en la qualitat de l’educació que atemptaria contra la cohesió social, amb propostes més pròpies de l’etapa predemocràtica,
La Llei Wert recentralitza la política educativa amb mesures com l’increment de la definició de continguts per part del govern central i atempta directament contra la normalització de la nostra llengua i la tasca de cohesió social que significa el model d’immersió lingüística.
Paco Sanz, portaveu de Compromís per l'Alcúdia, considera que la llei consolida la segregació d’alumnes per sexe, blindant per llei els concerts amb les escoles que segreguen i planteja un model adoctrinador i ideològic que potencia les creences religioses i s'incentiva l’elecció de l’assignatura de religió per part de l’alumnat. S’allunya d’un model integrador i respectuós basat en el laïcisme en l’espai públic i que reserva les creences pròpies per a l’espai privat.
Igualment la LOMQE renuncia al principi d’igualtat d’oportunitats desmuntant el model d’educació comprensiva en tota l’etapa obligatòria amb l’avançament de la diferenciació d’itineraris i la implementació de revàlides.
Per a Compromís per L´Alcúdia aquest avantprojecte, ha generat un conflicte amb la comunitat educativa, al que no s'ha consultat aquesta llei fonamental, apartant-se del diàleg i el consens també amb els diferents territoris de l’Estat.
La moció presentada per Compromís demana la retirada de la LOMQE perquè, tal i com està plantejat, significaria un perillós retrocés en la qualitat de l’educació i atemptaria contra els diversos aspectes en els quals es basa la cohesió social.
Compromís per l´Alcúdia exigeix al Govern de l’Estat que qualsevol procés de reforma educativa es faça sempre a partir del diàleg i el consens amb la comunitat educativa
Es demana a l'Ajuntament que reprove, en nom de la comunitat educativa, al ministre Jose Ignacio Wert, al que es sol·licita la seua dimissió immediata per la seua constant actitud provocadora cap als diversos sectors educatius, pels seus atacs a l'escola pública i a l'ensenyament en valencià, i perquè la seua proposta respon a interessos ideològics, tal i com el propi ministre ha propugnat públicament.
Finalment s'insta al Govern de l’Estat i al Govern de la Generalitat a que pose fi a les retallades en el sistema educatiu, amb l’aturada de qualsevol reducció dels recursos humans, infraestructurals, logístics o econòmics a l’educació per evitar la pèrdua de qualitat i de les condicions de treball que les mesures dels últims anys estan provocant.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada