dijous, 17 de gener de 2013

APROVAT EL PRESSUPOST DE L'ALCÚDIA PER A 2013 AMB ELS VOTS DE COMPROMÍS I PARTIT SOCIALISTA


Protecció social, educació i ocupació són les prioritats del nou pressupost.


Dimecres passat  el pressupost de l'Ajuntament de l'Alcúdia per a 2013 va ser aprovat amb els vots favorables de Compromís per l'Alcúdia i PSPV-PSOE i el vot contrari del Partit Popular.
El pressupost per a 2013 és continuador a grans línies del de 2012, caracteritzat per l'austeritat i la prioritat en protecció social i educació, incorporant distints aspectes de l'acord entre aquests dos partits que va ser renovat recentment i altres propostes de Compromís per l'Alcúdia.
Paco Sanz, portaveu de Compromís per l'Alcúdia, va valorar l'esforç que des de l'Ajuntament de l'Alcúdia s'estava fent els dos últims anys malgrat la delicada situació econòmica, amb un pressupost auster però que mantenia o incrementava les despeses destinades a protecció social i educació, al mateix temps que no s'acomiadava cap treballador de l'Ajuntament. Les mesures preses per l'Ajuntament en 2011 i 2012 van en la bona direcció, de manera que l'estalvi que està produint-se no suposarà l'adopció de mesures traumàtiques.
Cal destacar l'assignació d'una partida de 50.000 euros per a un Pla d'Ocupació que junt a un romanent de 300.000 euros de 2011 es destinarà a pal·liar la difícil situació per la que travessen famílies i joves en l'actual situació de crisi.
Una altra prioritat aquest nou exercici serà la protecció social a les famílies i persones amb dificultats augmentant la partida corresponent de 80.000 a 115.000 euros, un 44% més que l'any passat.
De la mateixa manera es pressuposta amb 20.000 euros la posada en marxa d'un Banc d'Aliments o Menjador Social, que Compromís espera entre en funcionament pròximament.
L'Ajuntament destinarà 140.000 euros a ajudes per a llibres de text, transport universitari i material educatiu, amb un increment del 52% respecte a l'exercici anterior, com a conseqüència de la supressió del bo universal per part de la Conselleria d'Educació que encara no ha pagat les beques del present curs ni de Secundària de l'anterior. La proposta que s'ha traslladat als centres passa per la creació de Bancs de Llibres per tal d'aprofitar els llibres i abaratir la seua adquisició per les famílies.
En quant a les limitades inversions, es contempla la construcció d'una nova Biblioteca -amb 164.000 euros- amb més espai que l'actual i una secció Infantil, que junt al Pla de Dinamització aprovat l'any passat, i que compta amb una partida de 10.000 euros, representa una aposta per la lectura i la cultura.
Igualment es pressuposta la construcció d'un ascensor al Col·legi Públic Heretats, amb 40.000 euros, que se suma al del col·legi Batallar que es construirà pròximament i que completa aquestes instal·lacions per a solucionar problemes de mobilitat a les escoles.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada