dilluns, 17 de desembre del 2012

MÉS DE 200 PERSONES PARTICIPEN EN LA PUJADA DEL BELÉM AL PLA DEL BARBER D’ALZIRA


Un any més, s’ha procedit a la pujada del Betlem al Paratge Natural Municipal de la Murta i la Casella, per a deixar-lo instal·lat, durant el Nadal, en el Pla del Barber. Un immillorable lloc en plena naturalesa, idoni per a ser visitat pels excursionistes.
Des que el Museu Municipal recuperara, el 19 de desembre de 1999, aquest costum promogut en els anys 50 pel Centre Excursionista d’Alzira fins a la seua extinció en 1976, s’ha instal·lat en diferents espais, com en el Pic de la Ratlla, el Cavall Bernat, l’Ouet, el Tallat Roig, la Font de la Teula, el Pla de Carrasques, la Creu del Cardenal o el mateix Pla del Barber, alternant d’aquesta manera els punts més accessibles i atractius dels nostres paratges.
En aquesta ocasió, més de dos-cents excursionistes es van concentrar en l’aparcament de la Casella per a iniciar el recorregut que, seguint la pista forestal, passa per la reserva dels cervos, l’antiga Casa Forestal i, després d’un llarg i sinuós recorregut per les vessants de la Ratlla, aconseguir la recòndita vall coneguda pel Pla del Barber. En este lloc, junt amb la mateixa Font del Barber, es va muntar el naixement fins que tornen els muntanyencs a arreplegar-los, el 13 de gener de 2013.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada