dilluns, 17 de desembre del 2012

EL CONSERVATORI PROFESSIONAL DE MÚSICA DE CULLERA PORTARÀ EL NOM DE RAFAEL TALENS PELLÓ


 La Conselleria d’Educació, Formació i Ocupació va aprovar una resolució de 4 de desembre de 2012, per la qual s’atribuïx la denominació específica de Rafael Talens Pelló al Conservatori Professional de Música de Cullera. 
 El Consell Escolar Municipal de l’Ajuntament de Cullera acorda sol·licitar per a l'esmentat centre la denominació específica de Conservatori Professional de Música Rafael Talens Pelló de Cullera. El Consell Escolar del Conservatori Professional de Música de Cullera, en la sessió celebrada el dia 10 de març de 2011, va aprovar sol·licitar la denominació específica de Rafael Talens Pelló per al Conservatori.
La denominació fa referència a l’insigne músic i compositor Rafael Talens Pelló, nascut a Cullera, membre de la Societat General d’Autors i Editors i de l’Associació de Compositors Simfònics Valencians, de la qual va ser vicepresident, així com també Catedràtic d’Harmonia en el Conservatori Superior de Música de València. L’any 2000 va rebre el Premi Euterpe, i diversos premis més, al llarg de la seua vida. Va ser nomenat fill predilecte de la ciutat de Cullera i hi ha dedicat un carrer amb el seu nom. La seua extensa producció musical es troba recopilada, en gran part, en la Biblioteca Musical de l’Ajuntament de València. L’article 3.2 del Reglament Orgànic i Funcional dels Instituts d’Educació Secundària establix que en els centres existents, el consell escolar podrà proposar a la Conselleria la denominació específica, amb un informe previ favorable del consell escolar municipal, o, si no n’hi ha, del ple de l’ajuntament a què pertanyen. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada