divendres, 28 de desembre del 2012

L’ALCALDE D’ALGEMESÍ ARREMET CONTRA LA LLIBERTAT DE PREMSA QUAN AFIRMA QUE “LA SEXTA ES UNA TELEVISIÓ QUE NO ÉS BENVINGUDA”


Més Algemesí considera inacceptable que la màxima autoritat d’Algemesí declare emissora “non grata” a cap mitjà de comunicació. Durant l'últim plenari, en el context d’una moció de reprovació al regidor de comunicació que es plantejà arran d’una noticia emesa per La Sexta sobre les becerrades d’Algemesí, l’Alcalde perdé totalment els papers i pronuncià unes paraules que són un atac directe a la llibertat de premsa. La llibertat d’expressió i de premsa són el fonament de la nostra societat democràtica i les autoritats sorgides de les urnes han de fer possible aquesta llibertat. Atacar a cap cadena de televisió, ràdio o periòdic perquè no done les notícies com voldria el governant és inacceptable, i ens retrotrau a altres temps on la llibertat de premsa no existia.
"Les afirmacions de l’Alcalde sobre que “La sexta és una televisió que no és benvinguda perquè no és una televisió que parle bé del nostre poble... fa dos anys els cadafalers no els van deixar pujar, i enguany no han deixat pujar a La Sexta” ens fan dubtar sobre el seu tarannà democràtic i deixen ben clar que el nostre Alcalde no ha entés l’essència de la democràcia. Una autoritat democràtica no pot realitzar aquestes afirmacions", afirmen des de Més Algemesí.
Per a Més Algemesí, el Senyor Alcalde no pot declarar benvingudes a les televisions que parlen bé del que a ell li interessa i no benvingudes a les que no donen la informació com ell vol. Dissortadament els algemesinencs ja patim el control ferri del butlletí escrit i de la televisió local per part de l’equip de govern que impedeix que els professionals que hi treballen informen lliurement de la realitat d’Algemesí i de la pluralitat d’opinions existents. Voler, a més, controlar quines televisions són benvingudes i quines no significar donar un pas més en la tàctica de silenciar les veus discordants.
Més Algemesí considera sagrada la llibertat de premsa, i per això, per al proper plenari presentarà una moció per a que tots els grups de l’Ajuntament d’Algemesí es declaren a favor de la llibertat de premsa, manifesten que tots els mitjans de comunicació són benvinguts a Algemesí i per a que l’Ajuntament pose sempre a disposició de la premsa tots els mitjans públics que dispose per tal que aquests informen de la realitat d’Algemesí, siga la que siga.
Els cadafalers, com a penyes privades poden decidir si deixen entrar o no a la premsa al seu cadafal, però el balcó de l’Ajuntament és un lloc públic i per tant deu estar sempre a disposició de la premsa perquè aquesta puga informar del que estime oportú, i ha d'estar-ho se celebre l’entrada de la Mare de Déu o se celebren les becerrades. L’Alcalde no és qui per censurar o decidir quan es deixa o no entrar a la premsa.
Més Algemesí sol·licitarà també una reunió urgent del Consell Assessor dels Mitjans de Comunicació -que es constituí en novembre de 2011 i no s’ha tornat a reunir- per tal que es pronuncie sobre aquestes declaracions i establisca com a criteri seu el facilitar sempre l’accés a les instal·lacions municipals per a que exercisquen el dret a la informació.
Esperem, doncs, una rectificació clara i contundent de la màxima autoritat local retractant-se d’unes paraules que mai hauria  d'haver pronunciat i que lamentablement taquen el nom d’Algemesí que ell hauria de defensar.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada