dimarts, 30 d’octubre de 2012

UN PROJECTE FINAL DE CARRERA REALITZAT EN L´AJUNTAMENT DE SUECA REP EL PREMI BANCAIXA-UPV 2011-2012                                                                                                                                      Foto: Jordi Piris

El projecte presentat per la suecana Isabel Escrivá Aguilar, amb el títol “Creació d’una Aula de la Naturalesa a la Muntanyeta dels Sants de Sueca adaptada per a persones amb discapacitat”, ha resultat guanyador d’un dels 131 premis, que la Fundació Bancaixa i la Universitat Politècnica de València concedixen als millors projectes de final de carrera o estudis realitzats en empreses i institucions mitjançant Programes de Cooperació Educativa.
El projecte ha sigut realitzat a l’Ajuntament de Sueca, per aquest motiu, el consistori suecà ha sigut designat com a una de les entitats guanyadores en aquesta edició.
Des del curs 97/98 es lliuren aquests premis, destinats a reconéixer els projectes que han aconseguit un alt nivell de qualitat, i que suposen una substancial millora, tant per a l’empresa com per a l’entorn empresarial.
El projecte d’Escrivá, dirigit per Joan Aguado Sáez, com a tècnic de Medi Ambient de l’Ajuntament, i per Fernando Bañuls, com a tutor de la Universitat Politècnica, s’ha basat en el treball d’educació ambiental que es desenvolupa durant els últims anys en l’Aula de Naturalesa de la Muntanyeta dels Sants, gestionada pel Departament de Medi Ambient de l’Ajuntament de Sueca.

Escrivá ha volgut fer un pas més ampliant els seus objectius, ja que incorpora com a novetat la integració de les persones amb discapacitat. De fet, un dels seus principals punts forts és haver assumit el principi de la sostenibilitat en tots els seus aspectes: l’ambiental i econòmic, però també el social, ja que fa accessible l’educació ambiental a les persones amb algun tipus de discapacitat i permet el màxim profit educatiu dels recursos ambientals de la Muntanyeta dels Sants.
El projecte inclou informació detallada sobre les visites realitzades a la Muntanyeta des de 2003, xifra que supera les 11.000 persones; analitza els distints recursos naturals del paratge, com la flora, la geologia, etc.; planteja accions formatives per a alumnes d’Educació Primària i Secundària; analitza l’accessibilitat actual, i proposa un programa d’actuacions per a adaptar l’entorn, les instal·lacions i el material educatiu a les persones amb distints tipus de discapacitat; també desenvolupa un programa d’inserció laboral per a persones amb discapacitat intel·lectual. Finalment, l’autora ha elaborat material didàctic específic per a ser utilitzat en l’aula de Naturalesa.
Des de l’any 2004, la Muntanyeta dels Sants ha experimentat millores i actuacions de restauració ambiental, especialment la declaració com Microreserva de Flora de la Generalitat Valenciana, que l’han situat com a lloc de destí de nombroses visites i accions formatives procedents de diverses poblacions, inclús de fora de la província de València. L’última actuació s’ha estat realitzant durant este any a través d’un Taller de Treball que està permetent, entre altres objectius, eliminar flora no autòctona i arbres en mal estat, la reforestació amb espècies adequades, la restauració dels itineraris ecològics, etc. “La voluntat de l’Ajuntament és continuar millorant les condicions mediambientals d’este paratge singular de la geografia valenciana”, ha assenyalat la regidora de Medi Ambient de l’Ajuntament de Sueca, Manoli Egea.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada