dimarts, 30 d’octubre del 2012

EL PSPV-PSOE DE LA POBLA ABANDONA EL PLE PER A RECLAMAR MÉS DEMOCRÀCIA A L’AJUNTAMENT


Anit es va celebrar a La Pobla Llarga un Plenari extraordinari, convocat tan sols una hora després de la comissió on s’anava a informar dels temes de la sessió. El Grup Municipal Socialista va decidir abandonar el Plenari després que l’alcalde amenaçara a la portaveu socialista d’expulsar-la per protestar.
Neus Garrigues va iniciar la seua intervenció al Ple fent palés el malestar del Grup Municipal Socialista per la forma com l’equip de govern tracta de retallar la participació de l’oposició. La portaveu socialista intentava explicar el seu punt de vista quan l’alcalde, Rafael Soler, la va interrompre i la va amenaçar amb l’expulsió per no centrar la seua intervenció en el primer punt del debat. En conseqüència, els regidors del PSPV-PSOE decidiren abandonar la sessió en senyal de protesta. Segons ha explicat Neus Garrigues, “ens ha costat molt prendre la decisió d’abandonar el Ple, però la gent està reclamant més democràcia, més participació, i el PP va completament en la direcció contrària”.
Els socialistes de La Pobla tenen dubtes legals sobre el fet que es convoque un Ple amb uns punts de l’ordre del dia que en el moment de la convocatòria encara no han estat dictaminats per la comissió informativa pertinent. "En el cas d’anit, tan sols hi va haver mitja hora de diferència entre el final de la Comissió i l’inici del Plenari" , assenyalen els socialistes.
Per aquest motiu, el Grup municipal socialista ha decidit presentar una moció per a demanar que mai més es convoque un Plenari immediatament a continuació de la comissió informativa corresponent.
D’altra banda, i per aprofundir en la queixa manifestada pels regidors socialistes, cal recordar que a La Pobla, des que governa el PP, sols es celebra un Ple ordinari cada tres mesos, sense punts importants per al debat. A més a més, mai es publiciten les sessions plenàries, ni les ordinàries ni les extraordinàries, amb la qual cosa pocs veïns acudixen a vore els debats.
Els socialistes de La Pobla consideren que no es pot tolerar esta forma de governar, totalment d’esquenes a la ciutadania, retallant el dret de participació de l’oposició, tot mentre s’aproven mesures de gran impacte en el dia a dia dels veïns.
Un exemple és un dels dos temes que anit s’aprovaren al Plenari extraordinari. El PP aprovà un augment de l’IBI urbà per a totes les vivendes que fins ara s’havien lliurat de l’augment imposat pel govern central este mateix any. Es tracta de les vivendes amb valor cadastral inferior a 24.000 €, que mantenien la tributació al 0,64%. Amb la mesura aprovada pel PP de La Pobla, a partir d’ara totes les vivendes, independentment del seu valor cadastral, tributaran al 0,68%. Per als socialistes, este augment és resultat d’una política de caràcter antisocial, on els qui menys patrimoni tenen pagaran igual com els qui més tenen. Amb esta mesura, Rafael Soler torna a demostrar que la seua política es basa en l’augment dels impostos i la retallada dels serveis públics.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada