dijous, 18 d’octubre del 2012

PROP DE 1.500 DONES OPERADES DE CÀNCER EN L’HOSPITAL DE LA RIBERA HAN CONSERVAT EL SEU PIT



Prop de 1.500 dones operades de càncer de mama en l’Hospital Universitari de la Ribera des de la seua posada en funcionament, han conservat el seu pit, la qual cosa representa un percentatge d'èxit del 80% de les operacions d’aqueste tipus dutes a terme en els últims catorze anys.
Aquest elevat percentatge ha sigut possible per la utilització, de tècniques que permeten detectar la malaltia en estadis molt inicials.
Entre les tècniques destaquen l’estudi del gangli sentinella, el diagnòstic i valoració de micrometàstasi per part d’anatomia patològica, l’ús de la ressonància magnètica que duen a terme els radiòlegs, la detecció de lesions no palpables per mitjà de radioisòtops que es realitza amb tècniques de Medicina Nuclear o el més recent ús de la mamografia 3D per tomosíntesi, capaç de detectar xicotetes lesions no visibles per mitjà d’altres procediments diagnòstics.
El mamògraf 3D de l’Hospital de la Ribera ha afegit informació addicional no vista amb els mètodes diagnòstics tradicionals en el 35,7% de les dones estudiades.
Així mateix, l’Hospital Universitari de la Ribera compta, entre els seus serveis, amb la realització d’estudis genètics tant per a estudiar el perfil genètic del càncer d’un pacient per a esbrinar quins tractaments oncològics són els més adequats, així com per a determinar la predisposició d’una persona a patir un tumor (càncer de caràcter hereditari).
El càncer de mama és el tumor més freqüent en les dones occidentals, s'estima que en els països de la Unió Europea, la probabilitat de desenvolupar un càncer de mama abans dels 75 anys és del 8%.
Es calcula que a la Comunitat Valenciana, cada any es diagnostiquen uns 1.600 nous casos de càncer de mama, uns 140 nous casos a l’any a la comarca de la Ribera.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada